Bekçiler geri dönüyor!..

Emniyet Genel Müdürlüğü, taşra teşkilatına 7 bin bekçi alacak. Başvuru kıstaslarını her ilin valiliği belirleyecek. Alımlarda KPSS şartı aranmayacak. Sınav ile alınacak olan bekçiler, mahalle ve çarşılarda görev yapacak.

Bekçiler geri dönüyor!..
Takvim'de yer alan habere göre Mayıs ayı itibarıyla bekçi alımı için geri sayım başladı. Binlerce kişi tarafından merakla beklenen çarşı ve mahalle bekçisi alım ilanı ile ilgili detaylar ortaya çıktı.

29 Nisan tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Emniyet Genel Müdürlüğü'nün taşra teşkilatına 7 bin çarşı ve mahalle bekçisi kadrosu ihdas edildi. Bekçi alımları, kadro tahsisinin ardından valilikler tarafından internet siteleri üzerinden vatandaşlara duyurulacak. Çarşı ve mahalle bekçilerinin maaşları, devlet memurları gibi olacak. Başvuruların ne zaman başlayacağı ile ilgili henüz resmi bir açıklama gelmemesine karşın, Mayıs veya Haziran ayı içerisinde başlaması bekleniyor. Alımların KPSS şartsız olması nedeniyle yoğun başvuru geleceği öngörülüyor. Başvuru koşulları valiliklerin kıstaslarına göre değişecek. Belli başlı aranan özellikler ise şöyle: "Türk vatandaş olmak, başvurulan ilde en az bir yıl ikamet etmek, 30 yaşından yukarı olmamak, görev yapmaya engel bir hastalığı bulunmamak." Ayrıca, ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas veya yüz kızartıcı başka bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmama gibi şartlar aranıyor.

İŞE GİRİŞ ŞARTLARI

Adaylar, çarşı ve mahalle bekçisi kadrosu için sadece bir ilçe kaymakamlığına müracaat edebilecek.
Aranan şartları taşıyanlar, öncelikle sözlü sınava tabi tutulacak.

100 üzerinden 70 puan alan adayların başarılı sayılacağı sözlü sınavının sonuçları, başvurunun kabul edildiği ilçe kaymakamlığının internet adresinden ilan edilecek.

Sözlü sınavı geçenler yazılı sınava alınacak. Yazılı sınavda adaylara Türkçe, Tarih, Matematik ve Genel Kültür derslerinden hazırlanan sorular yöneltilecek.

Bekçiliğe girmeye elverişli olduğu anlaşılanlar, vali veya kaymakam onayı ile aday memur olarak atanacak.

İŞKUR DEVLETE DE ELEMAN BULACAK

Kamu kurum ve kuruluşlarının işçi alımıyla ilgili köklü değişiklikler yapıldı. Bundan sonra işçi arayan kamu kurum ve kuruluşları, taleplerini yazılı veya elektronik ortamda Türkiye İş Kurumu'na (İŞKUR) iletecek. Kamu; işçi ihtiyaçlarını, iş kolu, meslek pozisyonu, öğrenim durumu, iş tecrübesi, ücret, sosyal yardımlar gibi ayrıntıları belirterek İŞKUR'dan talep edecek. Kurumlar işçi ihtiyaçlarını İŞKUR tarafından gönderilenler arasından karşılamak zorunda olacak. İŞKUR, tarafından yapılan inceleme sonucunda, mevzuata uygun olmadığına karar verilen talepler ise kamu kurum ve kuruluşuna iade edilerek, düzeltildikten sonra duyurulacak. Yapılan düzenlemeye göre; il, ilçe veya bölge düzeyinde yayımlanan geçici işçi taleplerinin başvuru süresi içerisinde ikametini talebin karşılanacağı yere taşıyan adayların başvuruları ise kabul edilmeyecek. Ulusal düzeyde yayımlanan KPSS ve EKPSS kapsamındaki işçi taleplerinin karşılanamaması halinde ise bu şartlar aranmaksızın ulusal düzeyde yeniden ilana çıkılabilecek.

İŞTE BAZI KAMU KURUMLARININ İSTİHDAM TAKVİMİ

Ankara Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü: 1 bale sanatçısı alacak. Son başvuru 10 Mayıs.

Erdek Belediye Başkanlığı: 3 sözleşmeli personel alacak. Son başvuru 11 Mayıs.

Mersin Devlet Opera Ve Balesi Müdürlüğü: 1 ses efekt uzmanı ve 1 görüntü tasarım uzmanı alacak. Son başvuru 15 Mayıs.

Akdeniz Üniversitesi : 1 akademik personel alacak. Son başvuru 17 Mayıs.

Boğaziçi Üniversitesi : 9 akademik personel alacak. Son başvuru 17 Mayıs.

Selçuk Üniversitesi : 32 akademik personel alacak. Son başvuru 18 Mayıs.

Ahi Evran Üniversitesi : 28 akademik personel alacak. Son başvuru 18 Mayıs.

Necmettin Erbakan Üniversitesi : 32 akademik personel alacak. Son başvuru 18 Mayıs.

Kafkas Üniversitesi : 32 akademik personel alacak. Son başvuru 19 Mayıs.

Adıyaman Üniversitesi : 3 akademik personel alacak. Son başvuru 19 Mayıs.

Ilgın Ovası Pompaj Sulama Birliği: 1 geçici işçi alacak. Son başvuru 21 Mayıs.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi : 201 akademik personel alacak. Son başvuru 22 Mayıs.

Anadolu Üniversitesi : 10 akademik personel alacak. Son başvuru 22 Mayıs.

Kamu İhale Kurumu: 4 avukat, 6 büro görevlisi, 5 iletişim görevlisi alacak. Son başvuru 26 Mayıs.