Bekir Bozdağ: "Suriye operasyonunda İncirlik üssü kullanılmadı!"

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Suriye ilgili açıklamasında bulundu. Bozdağ, yaptığı açıklamada Suriye operasyonunda İncirlik Üssü'nün kullanılmadığını ve ABD Genelkurmay Başkanı'nın Orgeneral Hulusi Akar ile görüştüğünü belirtti.

Bekir Bozdağ: "Suriye operasyonunda İncirlik üssü kullanılmadı!"
Habertürk'te yer alan habere göre Bozdağ'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Suriye rejimine yönelik operasyonda Türkiye, saldırı öncesi bilgilendirildi. Saldırıda İncirlik Üssü kullanılmadı.

Saldırıdan önce ABD Genelkurmay Başkanı ile Türkiye Genelkurmay Başkanı, Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Trump'ın talimatlarıyla görüştü.

Suriye konusunda Türkiye'nin tutumu nettir. Suriye'de Türkiye; Esad rejimine, kimyasal veya konvansiyonel silah kullanımına, iç çatışmalara, insanların öldürülmesine, insanların yerinden yurdundan edilmesine, DEAŞ, PKK, KCK, PYD/YPG dahil bütün terör örgütlerine, karşıdır. Türkiye'ye göre Suriye'de; Esad rejimi ile DEAŞ, PKK, KCK, PYD ve YPG dahil tüm terör örgütlerine destek, kimyasal silahla öldürme gibi konvansiyonel silahlarla da öldürme, can ve mal emniyetinin yokluğu, zorunlu göç, ülkeler arası nüfuz, güç ve çıkar yarışı da yanlıştır. Türkiye, Duma'ya rejimin kimyasal saldırısını her düzeyde şiddetle kanadı ve çok net bir tutum ortaya koydu. Cumhurbaşkanımız R.Tayyip Erdoğan, Sayın Trump ve Sayın Putin ile görüşmeler yaptı. Türkiye, bir nevi ABD ile Rusya arasında çözüm için arabuluculuk yaptı. Suriye'deki hedeflere ABD, İngiltere ve Fransa saldırısından önce ABD Genelkurmay Başkanı ile Türkiye Genelkurmay Başkanı, Sayın Cumhurbaşkanımız ve  Sayın Trump'ın talimatlarıyla görüştüler. Türkiye, saldırı öncesi bilgilendirildi. Saldırıda İncirlik Üssü kullanılmadı.

Çözüm için bilek güreşlerine son vermek ve hesapsız bir siyasi çözüm şarttır, aksi yine kandır."