Belçika'da terör operasyonu!..

Yapılan açıklamaya göre, Suriye'den döndükleri tahmin edilen ve polis tarafından takip edilen şahıslara yönelik ülke genelinde geniş çaplı bir terör operasyonu gerçekleştirildi.

Belçika'da terör operasyonu!..
CİHAN'da yer alan habere göre Belçika polisi ülke genelinde başlattığı geniş çaplı terör operasyonunda Suriye savaşcısı olduğu belirtilen iki kişiyi etkisiz hale getirdi. Savcılığın yaptığı açıklamada, Brüksel'e yönelik büyük bir saldırının önlediği belirtildi. Açıklamada, Verviers ve Brüksel bölgelerinde 10'a yakın baskının gerçekleştirildiği ve Verviers bölgesinde terörist olduğu iddia edilen iki kişinin girilen çatışmada hayatını kaybettiği belirtildi. Çatışmada bir kişinin de yaralı olarak ele geçirildiği açıklandı. Operasyonlar ise devam ediyor.

Yapılan açıklamaya göre, Suriye'den döndükleri tahmin edilen ve polis tarafından takip edilen şahıslara yönelik ülke genelinde geniş çaplı bir terör operasyonu gerçekleştirildi. Savcılık yaptığı açıklamada, Verviers bölgesinde yapılan baskınlarda 3 kişiyle Belçika polisinin çatışmaya girdiği ve 2 kişinin vurularak öldürüldüğü belirtildi. Bir kişinin de yaralı olarak ele geçirildiği, operasyonun da Belçika genelinde Brüksel ve Halle-Vilvoorde bölgelerinde de devam ettiği belirtildi.

Çatışmada hayatını kaybedenlerin terör örgütü üyesi oldukları ve saldırı hazırlığında oldukları savcılık tarafından doğrulandı. Polis operasyon bölgelerinde sokaklar trafiğe kapatırken, operasyonun da devam ettiği ifade edildi. Savcı Eric Van Der Sypt açıklamasında, polislerin aramaları gerçekleşirken otomatik silahlarla saldırıya uğradığı ve anında cevap verdiğini belirtirken, hayatını kaybedenlerin bu çatışma esnasında öldüklerini açıkladı. Ülke genelinde ise güvenlik tehdit seviyesi 2'den 3'e çıkarıldı. Belçika’da en yüksek tehdit seviyesi ise 4.

Operasyon çevresindeki vatandaşlara da evlerinden çıkmama tavsiyesinde bulunuldu. Belçika medyası ölenleri 'Radikal Müslüman' olarak belirtirken, Brüksel bölgesinde de polisin alarmda olduğu ve ev aramaları yaptığı aktarıldı.

Belçika Başbakanı Charles Michel, polisi tehlikeye sokmamak amacıyla henüz bir açıklama yapmayacağını aktarırken, savcılığın ilerleyen saatlerde detaylı bilgi vereceği ifade edildi.