Bengü: "Doğru insanı bekliyorum"

Pop müziğinin başarılı isimlerinden Bengü, ‘Hodri Meydan’ isimli sıngle ile hayranlarının karşısına çıktı. Romantik ama bir o kadar enerji dolu tarzını yeni çalışmasına yansıtan sanatçı, müzik listelerinde kısa sürede zirveye oturdu.

Bengü: "Doğru insanı bekliyorum"
Bengü'nün Akşam'da yayınlanan röportajı...

Yeni şarkınız “Hodri Meydan” radyolarda sıkça çalıyor.


Bunu duyduğumda çok memnun oluyorum. Eğer bu şarkı arabaların içinden bangır bangır duyuluyorsa, o iş olmuştur.

- Son albümle birlikte başka bir ivme kazandığınız sanki… Siz bu durumun farkında mısınız?

Onu anlamıyorum. Dışarıya çıkıp tanıtım yaparken geri dönüşleri aldıkça farkına varıyorum. Ekipçe çok sık eleyip sık dokuyoruz. Şarkıyı teslim ettikten sonra gerisi sizlere kalıyor. Son albümde özellikle “Bengü iyi bir şarkıcı, iyi bir müzisyen, iyi bir konser sanatçısı” ya da “Yerini sağlamlaştırdı” gibi yorumlar geldi. Bunları ben de hissetmeye başladım.

AKLIMI KAÇIRMAMAK İÇİN İZMİR’E GİDERİM

Yıllardır bu sektörün içerisindesiniz ve hiç değişmediniz. Bunun bir sırrı var mı?


Aile olabilir, kendini; bilmek olabilir, yanımdaki insanların da yıllardır aynı isimler olması ve benimle benzer karakterde olması diyebilirim. Şöhret denilen şey bana sur real geliyor. Ayda bir İzmir’e gidip, büyüdüğüm odada zaman geçiriyorum. Aklımı kaçırmamak için! Başarı arttıkça birçok gence örnek teşkil etmem gerekiyor. Her attığım adıma dikkat etmek zorundayım. Büyük de bir yük var üzerimde. Şımarmak için değil, ekstra dikkat etme durumundayım. Lisedeki dostlarımdan kopmadan dengeliyorum. Böyle yaşamayı seviyorum. Sahneye çıktığım zaman bambaşka bir kadın oluyorum.

Nasıl bir kadın oluyorsunuz?

‘Hodri Meydan’ diyen kadın işte. Orada ben de anlamıyorum ne oluyor. Nefes almadan devam ediyorum. O bir aşk. Bu işi aşkla yapan insan ayakta kalır. Gerisi zor. Benim geldiğim ekol de öyle. Ben Kenan’ın (Doğulu) öğrencisiyim. Onunla da bağım hiç kopmadı. Hâlâ ondan fikir alıyorum.

35 YAŞINDA KADINLIĞIMI FARK ETTİM

Öncesinde görsellik odaklı bir çalışma vardı.  Şarkılar bu kadar ön planda değildi.

Bunu başarmışız, ne güzel.  Sonuçlar da bunu gösteriyor. Uzun bir yol bu aslında. Ufak yaşta bu işe başladığın için dinleyenlerle büyüdüm. İlk şarkımı söylediğimde 20 yaşındaydım. Şarkınla, mazinle ve duruşunla peşinden birilerini sürüklüyorsan bu işin bütününü yakalamışsın demektir. İlmek ilmek, müziğini, sesini bularak, hatta saç tarzını bile bularak geliyorsun. 15 senedir bu piyasanın içindeyim ama aynaya bakarken de “Bu benim saçım, bu benim stilim” demiyorum. Bir de kadınlar 35’inde kendini buluyor sanırım. Şimdi kendi ruhumu, altın çağımı yaşıyorum, istediğim şeyi üretiyorum. Çok çalışıyorum karşılığını da alıyorum.

Slow parçalarınız kadar hareketli parçalarınız da bir o kadar acıklı ve efkarlı…

‘Hodri Meydan’da da acı var. ‘Feveran’, ‘Sahici’ ve ‘Yaralı’ desen, onlar öyle. Hareketli parça da olsa ağlak tarafı var. Dinlediğin zaman acıyı, isyanı alıyorsun. Ben de sesimle onu verebiliyorum. O da yorumculuk kimliği. Her şarkıda bir tribe giriyor, karşındakini de o ruh haline sokuyorsan iyi yorumcusun demektir. Bazen bütün şarkıları birbirine benzetirsin ama yorum demek, dinlediğinde “Bunu Bengü söylüyor ve her şarkıda başka bir şey yapıyor” dedirtebilmek.

MAÇA ÇIKAR GİBİ HAZIRLANDIK

Klipte boks yapıyorsunuz. Klip yönetmeniniz Gülşen Aybaba olmasa olur muydu bu tip aksiyonlar?

Olmazdı. Bu tamamen iki senedir yakaladığımız dostluğun eseri. Çok yakın arkadaş olduk. Pijama partisi yaparken klip senaryosu düşünüyoruz. Şarkı bittiğinde başka bir şey yapmamız gerektiğini biliyorduk.Çünkü insanlar Bengü’yü böyle bir aksiyon klibinde daha önce görmediler. ‘Hodri Meydan’ iddialı bir laf.  Klipte de aksiyon yapalım dedik. Ben dövüş dersleri aldım. Spor çalışmalarımı artırdım. Maça çıkar gibi hazırlandık. Çekimler uzun sürdü ama en iyi kliplerimin arasında yerini alır. 

Oyuncu Demet Özdemir de klibinizde yer aldı. Onunla dostluğunuz ne zamana dayanıyor?

2008 falandı sanırım, dansçı kullanıyordum sahnemde. Demet’le tanıştık. Aynı sahneyi paylaşmanın dışında kız kardeşim gibi oldu. 18 yaşındaydı, annesini arayıp, “Merak etmeyin teyzeciğim. Bana emanet” derdim. Sonrasında kendi kanatlarıyla uçmak istediğini söyledi. Çok güzel bir kız, kalbi de öyle. Ona yollar bir bir açıldı. Başarılı işler de yaptı. Biz hep onu gururla izledik. Klipte kadınla bir intikam hikayesi olsun dedik. Demet’i düşündük. Kabul etmeyebilirdi ama bir saniye düşünmedi.

ŞARKIYI SÖYLERKEN KENDİME ACIDIM

Bengü’yü dinlerken “Mutsuz mu acaba, ne bu şarkılar” dediğimiz oluyor.

“Kapıda Yalnızlığı” dinlediğimde ben de kendime acıdım. O kadar içli söylemişim ki... Belki de o şarkıları bu kadar güzel söyleyeyim diye mi yalnızım, düşünüyorum.

HAYAT ARKADAŞIM OLSUN İSTERİM

Aşk hayatınızda durumlar nasıl?

Abuk sabuk kararlar verip kendimi olmayacak insanlarla yoracağıma doğru insanı bekliyorum. Bekliyorum derken o gelir beni bulur. Samimiyetle söyleyeyim, öyle bir ihtiyacım da yok. Ama her insan aşka ihtiyaç duyar. Tabii ki bir hayat arkadaşım olsun isterim. Ama şu an yok. Yok yani ne yapayım?
Konular Röportaj