Beratcan'ın katili cinayeti itiraf etti!...

Kartal'da kaybolduktan 15 gün sonra Tuzla'da cesedi bulunan 10 yaşındaki Beratcan'ın ölümüne ilişkin aranan servis şoförü, vatandaşların ihbarı üzerine Gaziosmanpaşa'da yakalandı. Servis şoförü Beratcan'ı neden öldürdüğünü itiraf etti.

Beratcan'ın katili cinayeti itiraf etti!...
Milliyet'te yer alan habere göre İstanbul Kartal'da kaybolduktan sonra Tuzla'da ormanlık alanda cesedi bulunan 10 yaşındaki Beratcan Karakütük'ün ölümüne ilişkin aranan servis şoförü gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, olaya ilişkin aranan servis şoförü E.K'nın yakalanması için çalışma yapan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, şüphelinin son dönemde sık görüştüğü kişileri belirleyerek, teknik takibe aldı.

Şüphelinin fotoğraflarının basında yer almasının ardından polisi arayan bazı vatandaşlar da E.K'ya benzeyen bir kişiyi Gaziosmanpaşa'da gördüklerini bildirdi. Bunun üzerine çalışmasını Gaziosmanpaşa'da yoğunlaştıran polis ekipleri, E.K'nın kız arkadaşının evinin bu ilçede olduğunu tespit etti.  Polis ekiplerinin operasyonunda, E.K. arkadaşının evinin önünde yakalandı. Gözaltına alınan şüpheli, ilçedeki bir hastanede yapılan sağlık kontrolünün ardından Gayrettepe'deki İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

CİNAYETİ İTİRAF ETTİ

Şüpheki E.K., ifadesinde cinayeti nasıl ve neden gerçekleştirdiğini anlattı. E.K., Beratcan'ın annesiyle ilişkisi olduğunu iddia etti. Beratcan'ın bu ilişkiyi fark etmesi üzerine kimseye söylememesi için Beratcan'ı öldürdüğünü söyledi. Şüphelinin, Beratcan'ı okul çıkışında aldıktan sonra servisin içerisinde ağzını bantladığı ve saatlerce çocuğu bu halde gezdirdiği öne sürüldü. Araçta personel taşınırken de Beratcan'ın ağzı bantlı şekilde minibüste olduğu da öne sürüldü. Zanlının iddiasına göre anne, oğlunun öldürüldüğünü biliyordu.

BERATCAN'IN ANNESİ DE GÖZALTINA ALINDI

Servis şoförü E.K.'nın sorgudaki ifadelerinin ardından Beratcan'ın annesi Türkan Karakütük de gözaltına alındı. Beratcan'ın babasının da bilgisine başvurulmak üzere Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildiği öğrenildi. Kartal Yıldız İşçimenler İlkokulu öğrencisi Beratcan Karakütük'ün 9 Mart'ta okuldan çıktıktan sonra eve dönmemesi üzerine ailesi polise kayıp müracaatında bulunmuş ve arama çalışması başlatılmıştı. Beratcan'ın cesedi, 23 Mart'ta Tuzla Tepeören'deki ormanlık alanda bulunmuştu.