Berfin’i bıçaklayan ailesine ceza yağdı

İzmir Torbalı’da 11 ay önce evlenmek istemeyen 17 yaşındaki Berfin, ailesinin şiddetine maruz kaldı. Genç kız sırtından bıçaklanarak ağır yaralanırken, olayla ilgili yakalanan annesi ile ağabeyi tutuklandı.

Berfin’i bıçaklayan ailesine ceza yağdı
Yeni Asır'ın haberine göre İzmir'in Torbalı ilçesinde yaşayan 17 yaşındaki Suriye uyruklu Berfin Kerkutzade, babası Muhammet Kerkutzade ile ağabeyi Ali Kerkutzade tarafından bıçaklandı. Olay 16 Ocak 2017 tarihinde Atatürk Mahallesi 1517 Sokak'ta meydana geldi. Ailesi ile Suriye'nin Halep kentinden önce Mersin'e gelen, ardından İzmir Torbalı'ya yerleşen 17 yaşındaki Suriye uyruklu Berfin Kerkutzade, yine kendi gibi Suriye uyruklu olan ve kendinden yaşça büyük olan Abdullah B. ile evlendirilmek istendi. Yaşı küçük olduğu için aile içinde yapılan düğünle nikahsız birlikteliğe zorlanan genç kız, İzmir'de yaşayan Abdullah B. ile 3-4 gün birlikte yaşadıktan sonra kaçıp tekrar baba evine döndü.

'BIRAKIN ÖLSÜN' DEDİ

Talihsiz kız ailesine, kendinden yaşça büyük biri ile evlenmek istemediğini ve Abdullah'ı sevmediğini söylemesi üzerine sinirlenen baba Muhammet Kerkutzade iddiaya göre kızını dövdükten sonra oğlu Ali Kerkutzade'ye mutfaktan bıçak getirmesini istedi. Olayla ilgili hazırlanan iddianameye göre, mutfaktan aldığı bıçak ile ağabey Ali Kerkutzade, kız kardeşi Berfin Kerkutzade'yi sırtından bir kere bıçakladı.
Ardından oğlunun elinden bıçağı alan baba Muhammet Kerkutzade de talihsiz kızı ikinci kez bıçakladı.
Talihsiz Berfin sendeleyerek yere düşerken, hızını alamadığı iddia edilen baba eline aldığı su bardağı ile kızının başına vurdu. Baba Muhammet Kerkutzade, "Kimse buna ellemesin, bırakın ölsün" dedi.

CAMDAN ATLAYIP KAÇTI

Olay sırasında ağabey Ali Kerkutzade'nin aynı evde nikahsız birliktelik yaşadığı Aylin Hendavi ise kanlar içerisinde kalan genç kızı bulunduğu yerden kaldırıp, başka bir odaya götürdü ve genç kıza camdan kaçıp çevredekilerden yardım istemesini söyledi. Kan kaybeden genç kız ise imdadına yetişen bir kişi tarafından kurtarılırken, polis olayla ilgili soruşturma başlattı. Evden baba Muhammet Kerkutzade halen aranırken, hakim karşısına çıkan ağabey Ali Kerkutzade ile annesi Feride Müslüm ise kızlarının psikolojik bunalımda olduğunu ve kendi kendisini bıçakladığını iddia etti. Savunmaları dinleyen hakim, 'Kardeşi kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan Ali Kerkutzade'ye 18 yıl, suç delillerini gizleyen Feride Müslüm'e 3 yıl hapis cezası verdi. Sanıkların iyi halini göz önünde bulunduran mahkeme, Ali Kerkutzade'nin cezasını 15 yıla, anne Feride Müslüm'ün cezasını da 2 yıl 6 aya indirdi.