Bergüzar Korel gardrobunu anlattı

Uzun bacakları ve sesiyle Penti'nin yeni reklam filmi için biçilmiş kaftan olan Bergüzar Korel, çoraplar kadar fiziğini de cesurca sergiliyor.

Bergüzar Korel gardrobunu anlattı

- Sizi reklamlarda pek görmüyoruz. Marka yüzü olma konusunda çok seçici olduğunuzu biliyoruz, Penti’de sizi çeken neydi?
Reklamların insanların üzerinde çok büyük bir etkisi olduğunu düşünüyorum. Bizim gibi tanınmış yüzlerin temsil ettiği ürünler, bizi sevenlerle birlikte çok daha büyük kitlelere ulaşabiliyor. Ben bunun büyük bir sorumluluk olduğunu düşünenlerdenim. Şu ana kadar gerek ailemle birlikte, gerek tek başıma yer almam için çok fazla kampanya teklifi geldi. Aralarından Penti’yi tercih etmemin ilk nedeni, normal hayatımda ve özellikle sette ürünlerini kullanıyor olmamdı. Ayrıca geçmiş yıllarda yaptıkları kampanyalar ve reklam filmleri, kalitesi ve özgün fikirleriyle her zaman dikkatimi çekmiştir. Tüm bunları bir arada düşündüğümde, senaryo ve bana anlattıkları dünya da çok hoşuma gidince bir oyuncu olarak bu işin içinde olmak istedim.

TENİM ALERJİKTİR İNCE ÇORAP GİYEMEM

- Reklam filminde sizi farklı farklı çoraplarla görüyoruz, çorapla aranız nasıldır, sever misiniz renk renk çorapları?
Set ve özel geceler dışında ince çoraplarla aram pek iyi değil maalesef. Tenim çok alerjik olduğu için uzun süre külotlu çorapla kalamıyorum. Ama renkli çoraplar vazgeçilmezimdir. Dolabım, uzunuyla kısasıyla rengarenk çoraplar ile doludur. Opak çorapları da çok seviyorum. Rengarenk opak çoraplar, kışın giydiğiniz çok koyu renkli bir kombini bile eğlenceli hale getirebiliyor.

- Çoraplar stiliniz açısından ne ifade ediyor? 
Benim için çorap demek, giydiğimde varlığını hissetmediğim ama bana kendimi güvende hissettirecek önemli bir aksesuar.

- Bir de yeni nesil çoraplar var, popoyu şekillendiren bacağı düzgün gösteren...
Penti’nin vücudu forma sokan, şekillendiren ’Pentimizer’ serisi, kadınların hayatını çok kolaylaştıracağa benziyor.

BERGÜZAR KOREL PENTİ REKLAMINDA (VİDEO)

- Moda ve stil konusunda düsturunuz nedir?
İçinde hem rahat hem de güzel hissedebileceğim her şey. Bu bazen seneler öncesinden kalmış rengi solmuş yırtık pırtık, iki beden büyük bir tişört bile olabilir.

ALIŞVERİŞ YAPMAYI PEK SEVMİYORUM

- Alışveriş yaparken nelere dikkat edersiniz?
Alışveriş yapmayı sevmiyorum. Ayakkabı ve çanta seçimlerimi iyi tasarımcılardan yana  kullanıyorum. Ancak beni Beyoğlu’nda herhangi bir tezgahtan alınmış bir jean’le de görebilirsiniz, Missoni bir pantolonla da. Alışveriş yaparken en çok dikkat ettiğim şey ise bu iki ürünü giydiğimde, aradaki farkı kimsenin hissetmemesi. Bir de üzerinde koca koca marka amblemi ya da ismi taşıyan kıyafetleri asla giymem.

- Çanta ve ayakkabı dışında markaya önem vermiyorsunuz anlaşılan...
İyi giyinmek ile şık olmak arasında çok büyük bir uçurum var. Bunun herkes için bir şey ifade ettiğini düşünüyorum.

Bergüzar Korel’i sesi, tarzı ve fiziği için seçtik?

Şimdiye kadar Nil karaibrahimgil ve Hadise gibi popstarların yanı sıra Hazal Kaya, Pelin Karahan, Zeynep Beşerler, Gökçe Bahadır ve Sedef Avcı gibi oyuncularla ses getiren reklam  filmlerine imza atan Penti, bu yıl Bergüzar Korel’i seçti. Penti Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kariyo neden Korel’i seçtiklerini bakın nasıl ifade ediyor: ’Bu yılki reklam fikrimizi en iyi yansıtacak ünlü arayışı bizi Bergüzar Korel’e götürdü. Fiziği, tarzı, duruşu ve sesiyle Korel bizim için en doğru seçim oldu.’
Kariyo, reklam filmlerinde yalnızca modaya değil  kadınların hayattaki duruşlarından da ilham aldıklarına dikkat çekiyor: ’Nil Karaibrahimgil  ile ’ruhum desen desen’ diyerek kadının çok yönlü, çok renkli olduğunu söyledik. Kadınların iç dünyasını keşfetmesine önayak olduk. Daha sonra  ne istediğini, nereye gideceğini, ne yapacağını neyi seçtiğini bilen bir kadın modelini yansıttık. Hadise ile kadınların renksiz, tekdüze, sıkıcı bir yaşamdan canlı, renkli, özgür bir yaşama geçişlerini metaforik olarak  anlattık. Geçtiğimiz yıl sevilen dizilerin ünlü oyuncularını bir araya getirdik ve kadının renkli dünyasını yansıttık. Bu yıl da Bergüzer Korel ile ’Sen bi’tanesin’ diyoruz ve kadınları  Penti’nin sihirli dünyasına davet ediyoruz.

Aysun Öz Kaşi


Konular Röportaj