Berlin Büyükelçisi Karslıoğlu İstanbul’a geldi

Almanya Federal Meclisi, Ermeni iddialarına ilişkin yasa tasarısını kabul etmesinin ardından Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu İstanbul'a geldi.

Berlin Büyükelçisi Karslıoğlu İstanbul’a geldi
Sözcü'de yer alan habere göre Almanya Federal Meclisi'nin Ermeni iddialarına ilişkin yasa tasarısını kabul etmesinin ardından, Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu Türkiye'ye döndü.

Türk Hava Yolları’na ait uçakla saat 19.00’da Berlin’den İstanbul’a gelen Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Karslıoğlu, “Öncesinde çok konuşuldu, çok anlatıldı. Fakat karar çok daha önceden verilmiş. Bu son işin oylamasına bırakılmış.” dedi.

Almanya Federal Meclisi’nde 1915 olaylarına ilişkin tasarının kabul edilmesinin ardından istişarede bulunmak üzere Ankara’ya çağrılan Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Karslıoğlu, yurda döndü.

Türk Hava Yolları’na ait tarifeli uçakla saat 19.00’da Atatürk Havalimanı’na, buradan Ankara’ya gelen Büyükelçisi Karslıoğlu, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Almanya’da duygusal bir karar alındığını belirten Karslıoğlu şunları söyledi:

“Parlamento duygusal bir karar aldı. Biz duygularımızla değil mantığımızla, reel dünya ile hareket edeceğiz. Tabi ki Türk-Alman dostluğu devam edecek. Öncesinde çok konuşuldu, çok anlatıldı. Fakat karar çok daha önceden verilmiş. Bu son işin oylamasına bırakılmış. Almanya ile dostluğumuz şüphesiz sürecek.”