Berrak: "Müzikte cinsiyetin önemi yok!"

Müzik sektörünün genç ismi Berrak, ilk single çalışması “Neler Olacak” ile listelere iddialı bir giriş yaptı.

Berrak: "Müzikte cinsiyetin önemi yok!"
Akşam'dan Berrak'ın röportajı...

- Albüm yapma kararı nasıl ortaya çıktı?


Müziğe olan aşkım çocukluğumda başladı. Bir albüm ya da bir single yapmak içimde hep ukdeydi. Çocukken elimde saç fırçasıyla şarkılar söylerdim ev ahalisine. Bu büyük bir hayaldi benim için ve ben bu hayali gerçekleştirebildiğim için son derece mutluyum. Albüm aşamasına gelince… Tanıdığım ve feyiz aldığım değerli ve ünlü sanatçıların yanı sıra, samimi olduğum ve çok sevdiğim Bendeniz’den destek aldım.

- 90’lı yıllara damgasını vuran Bendeniz’le gerçekleştirdiğiniz müzikal işbirliği nasıl ortaya çıktı?

Tarz olarak sesim Bendeniz ve Bendeniz gibi sanatçıların tarzına daha uygun. Ayrıca Bendeniz çok sevdiğim, saydığım ve dinlediğim bir sanatçı olduğu için, idol olarak kabul ettim onu… Kendisinin seslendirdiği şarkıları dinliyordum hep. O eserlerden bir tanesini kendime yakın bulduğum için, kendisinden rica ettim ve o eseri aldım.

SOLİSTLERİN SORUNLARI AYNI

- Röportajlarınızda yeni bir albüm için şimdiden çalışmalara başladığınızdan bahsettiniz. Bendeniz’den bir şarkı almayı düşünüyor musunuz?


Şu an için bu konuda konuşup sürprizleri bozmak istemem aslında. Büyüsünün bozulmasını istemiyorum. Hep birlikte göreceğiz.

- Erkek solistler yakınırlar “Bu piyasada erkek olmak zor’’ diye... Sizce müzik piyasasında kadın olmanın avantajları var mı? Sizin bu konudaki görüşleriniz neler?

Sonuçta işini iyi ve doğru düzgün yapan erkek olsun kadın olsun her anlamda kazanır. Cinsiyetin hiçbir önemi yok. Aşağı yukarı erkek ve kadın solistlerin karşılaştığı sorunlar birbirine çok benzer.

- Müzik sektörü dışında sizi oyunculuk ya da başka kulvarlarda da görebilecek miyiz?

Eğer öyle bir teklif gelirse tabii ki ileride değerlendirebilirim.

- Bakımlı ve fit birisiniz. Her kadın gibi sizin de kendinize özel güzellik sırlarınız bulunuyor mu?

Elbette var. Ancak adı üstünde sır. Şunu yapın bunu yapın gibi tavsiyelerle kimseyi yönlendirmek istemem. Deneyimleyerek edinecekleri tecrübelerle daha sağlıklı ve kalıcı sonuçlar elde edebilir insanlar. Özellikle hanımlara tavsiyem kendilerini ve metabolizmalarını tanısınlar ve bu doğrultuda yöntemler geliştirsinler.

PİSTLERDE GÖRÜRSENİZ ŞAŞIRMAYIN

- Lüks, alışveriş, moda vb. tutkularınız var mı? Yapmaktan ve takip etmekten çok hoşlandığınız şeylerden biraz bahseder misiniz?


Her kadın gibi biraz var elbette  ama yapı gereği bu konuşmaları çok şık bulmuyorum. Araba kullanmayı, dans etmeyi, müzik dinlemeyi ve okumayı çok seviyorum. Hatta araba kullanma konusunda çok ama çok iyimdir. Bu konuda yarışlara bile katıldım (Gülüyor). Trafiğe kapalı yerlerde, müsait alanlarda kamu malına ve insanlara zarar vermeden gerçekleştirdiğimiz drift ve hız yarışları oldu. Bu konuda da kendimi profesyonel olarak geliştirmek en büyük hayallerimden biri. Bir gün beni pistlerde görürseniz şaşırmayın.
Konular Röportaj