Beşiktaş ağır yaralı: 1-0

Süper Lig'in 26. haftasında lider Galatasaray ve Fenerbahçe'nin puan kaybettiği haftada zirveye yaklaşmak isteyen iki takımın müdadelesinde Medipol Başakşehir güldü.

Beşiktaş ağır yaralı: 1-0
Yeni Şafak'tan Süleyman Hatusaru'nun haberine göre Süper Lig'de şampiyonluk yarışını yakından ilgilendiren mücadelede Başakşehir'e konuk olan Beşiktaş, etkisiz bir oyun ortaya koyduğu maçta sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Elia'nın golüne engel olamayan siyah-beyazlılar, F.Bahçe-G.Saray derbisinin berabere bittiği haftada büyük avantajı kullanamayarak, zirve yolunda yara aldı.

Kendi sahasında Beşiktaş ile karşılaşan turuncu-lacivertliler, son 35 dakikayı 10 kişi oynamasına rağmen, rakibini 1-0 yenerek altın değerinde 3 puan aldı ve haftayı en karlı kapatan ekip oldu. Ligin ilk yarısında deplasmanda Beşiktaş ile 1-1 berabere kalan Başakşehir, sezon sonunda olası bir ikili averajda da rakibinin önüne geçti. Başakşehir maça etkili başlarken, kontrolü eline geçirdi ve Beşiktaş'ın oyun kurmasını engelledi.

Golü bulduktan sonra da etkili savunmasıyla gole izin vermedi. 6. dakikada Adriano'nun uzaklaştıramadığı topu önünde bulan Visca'nın sert vuruşunda, kaleci Fabri gole izin vermedi. 20'de Caiçara'nın sağdan ortasına arka direkteki Adebayor'un vuruşunda diğer direk dibine açılan topu Visca kaleye gönderdi. Tosic çizgi üzerinde topa müdahale ederek mutlak bir golü önledi.28. dakikada Adebayor'un sağdan kaptığı topla başlayan atakta Visca, topu ceza sahası önüne çevirdi.

Elia gelişine yerden bir vuruşla topu filelere gönderdi: 1-0. 39. dakikada Babel'in uzaktan sert vuruşunda top kaleci Volkan'da kaldı. 45+2'de Başakşehir 2. gole çok yaklaştı. Elia'nın pasında ceza sahasına giren Adebayor açısını kaybedince Beşiktaş defansı topu uzaklaştırdı. Maçın ikinci yarısına Beşiktaş daha baskılı başladı. Siyah-beyazlılar, 10 kişi kalan rakibi karşısında beraberlik için kaleye yüklendi ancak sonunu getiremedi. 49. dakikada Talisca'nın doğrudan kaleyi düşündüğü serbest vuruşta kaleci Volkan sağ köşeden topu kontrol etti. 55'te soldan Adriano'nun ortasında Negredo'nun kafa vuruşu kalenin farklı şekilde üzerinden auta gitti.

67'de Gökhan Gönül'ün pasıyla sağda topla buluşan Lens bekletmeden yerden ortasını uzak direğe doğru gönderdi. Kaleye paralel giden topa Negredo yetişemeyince Beşiktaş golden oldu. 76'da Adriano'nun taç çizgisi önünden ortasına Negredo hareketlendi ancak kaleci Volkan topu aldı.

Golden önce faul vardı

Beşiktaş'ın tecrübeli futbolcusu Tolgay Arslan, gol yedikleri pozisyonda Elia'nın ayağına bastığını söyledi. Takım olarak iyi oynamadıklarını ifade eden Tolgay, "Golden önce Elia ayağıma bastı. Golden sonra Elia kendisi de faul yaptığını söyledi. Hakeme de söyledim bunu, 'Haklısın' dedi bana. Net ayağıma bastı, dengemi bozdu. Şampiyon olmak istiyoruz ve bu maç çok önemliydi. Takım olarak kötü bir performans sergiledik” dedi.

Medel ve Adriano cezalı

Beşiktaş'ta Adriano ve Medel, dün gördükleri sarı kartla cezalı duruma düştü. İki futbolcu, 27. haftada oynanacak Alanyaspor maçında siyah9beyazlı takımı yalnız bırakacak.

8 maçlık seri bitti

Beşiktaş, Başakşehir'e karşı aldığı mağlubiyetle 3 maç sonra puan kaybı yaşarken, ligdeki 8 maçlık yenilmezlik serisi de sonlandı. Süper Lig'in 17. haftasında Demir Grup Sivasspor'a 2-1 yenildikten sonra çıktığı 8 maçta 6 galibiyet ve 2 beraberlik alan siyah-beyazlı takım, sezonun ikinci yarısında da ilk kez yenildi.

Yenilgiyi hak ettik

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, yenilgiyi hakettiklerini söyledi. Maçtan sonra açıklama yapan tecrübeli çalıştırıcı, "Futbol adına bütün yanlışları yaptık, bunu yorgunluğa bağlamak doğru değil. Ne hücumda ne de savunmada doğru işler yapabildik. Üretken değildik. İkinci yarıya daha iyi başlamamıza ve rakibin 10 kişi kalmasına rağmen etkili ataklarımız olmadı. Rakip daha çok istedi. Biz oynadığımız oyunla mağlubiyeti hak ettik. İkinci yarıda belki beraberlik alsak bile oyunumuzun iyi olmadığını söylerdim. Oyuncularımın gayretinden şüphem yok. Bu başarısızlık benimdir. Mazereti kimsede aramaya gerek yok. Yanlış seçimler yaptık, doğru uygulamalar yapmadık" diye konuştu.

Babel ‘dalya’ dedi

Başakşehir karşısında ilk 11'de şans bulan Beşiktaş'ın Hollandalı futbolcusu Ryan Babel, Süper Lig'de 100. maçına çıkarak ‘dalya’ dedi. Geçmiş sezonlarda Kasımpaşa formasıyla 58 lig mücadelesine çıkan Babel, geçen sezon devre arasında transfer olduğu Beşiktaş'ta 42. kez sahada yer aldı.

Statta müzik isyanı

Maç öncesi statta çalınan yüksek desibelli müzik yayını herkesi isyan ettirdi. Yüksek desibelli müzik nedeniyle stada gelen taraftarlar yanındakileri bile duymakta zorlanırken, özellikle basın mensupları, kurumlarıyla yapacağı maç önü bağlantılarını gerçekleştiremedi. Birçok kişinin uyarısına karşın stadyum yetkilileri, Beşiktaş taraftarının tezahüratlarını önlemek için sesin kısılamayacağını belirttiler.
Konular Spor Haberleri