Beşiktaş'ın başarısı sürüyor!

Gol perdesini Oğuzhan ile açan Kartal, Talisca ve Babel ile farka giderken, Süper Lig’de bitime 8 hafta kala şampiyonluk yarışında avantaj yakaladı. Vodofone Arena’yı dolduran taraftarına şampiyonluk şarkıları söyletti...

Beşiktaş'ın başarısı sürüyor!
Yeni Asır'da yer alan habere göre Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren lider Beşiktaş, güçlü rakibi Gençlerbirliği'ni sahasında 3-0 yendi. Siyah-beyazlılar, en yakın takipçisi Başakşehir'in Akhisar Belediyespor'a yenilmesiyle de aradaki puan farkını 5'e çıkardı. Maça Beşiktaş iyi başladı.

12. dakikada Cenk ceza sahası dışından şutunu çekti, kaleci Hopf topu sektirdi sonrasında defans uzaklaştırdı. 34'te Beşiktaş savunmasının hatasında Uğur gelişine sert vurdu, top kaleci Fabri'nin kafasına çarpıp kornere gitti. 45+5'te Quaresma soldan ortasını açtı, Babel'in indirdiği topu Oğuzhan ağlara yolladı: 1-0. 45+6 Selçuk serbest vuruştan direkt kaleye vurdu, top üstten auta çıktı.

52'de Serdar korner atışını kullandı, Muriqi'nin kafa vuruşunu kaleci Tolga müthiş çıkardı. 53'te Gençlerbirliği defansının uzaklaştırmadığı topa Talisca vurdu, top üstten auta çıktı. 61'de Talisca, serbest atışta mükemmel vurdu: 2-0. 64'te Quaresma'nın kullandığı korner atışında Marcelo'nun kafa şutunda top direğin dibinden çıktı. 86'da sahanın yıldızı Ryan Babel, skoru belirleyen golü attı: 3-0.

Şampiyonluk şarkıları

Beşiktaş'ın, en yakın takipçisi Başakşehir'in yenildiği haftada puan farkını açma fırsatı yakalaması siyah-beyazlı taratarları coşturdu.

Vodafone Arena'yı doldurarak takımlarına büyük destek veren Beşiktaşlılar şampiyonluk şarkıları söyledi. Maçı az sayıda G.Birliği taraftarı izledi.

Bir dönem Beşiktaş'ta oynayan Antalyasporlu Ramon Motta ve Antalyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay da karşılaşmayı izledi. Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Antalyaspor maçında kırmızı kart gören Aboubakar'ın yerine Cenk Tosun'u oynattı. Sakatlığı süren Caner Erkin de kadroda yoktu. Beşiktaş, Gençlerbirliği'nin 22 Ocak'ta vefat eden başkanı İlhan Cavcav'ı da unutmadı. Maç öncesinde alt ve üst tribünler arasında yer alan elektronik reklam panosunda "İlhan Cavcav, Saygıyla Anıyoruz" yazısı yer aldı.

Hocalar kapıştı

Beşiktaş ile Gençlerbirliği maçının 21. dakikasında Gençlerbirliği Teknik Direktörü Ümit Özat'ın, Şenol Güneş'in bulunduğu bölüme koşarak gelmesi sahada gerginliğe yol açtı. Lucas Claro'nun Cenk Tosun'a yaptığı faul sonrası Claro, hakem Serkan Çınar tarafından sarı kart ile cezalandırıldı. Bu sırada Şenol Güneş yedek kulübesinden hakeme tepki verirken, Ümit Özat ise rakip kulübeye koştu. Ümit Özat, 4. hakem Abdulkadir Bitigen ile o sırada pozisyonu tartışan Şenol Güneş'e birşeyler söyleyince tansiyon yükseldi. Güneş, Ümit Özat'ın tepkisine yerine geç diyerek cevap verirken, Özat uzun bir süre kendi yedek kulübesine dönmedi. Tartışmanın ardından hakem Serkan Çınar, Ümit Özat'ı uyardı.

Fabri'ye nazar değdi

Beşiktaş 'ın başarılı file bekçisi Fabricio Agosto Ramirez'e (Fabri) dünkü maçta nazar değdi. Karşılaşmanın 34. dakikasında yüzüne yakın mesafeden top isabet eden Fabri, yerde kaldı.

Demba Ba Arena'da

Beşiktaş'ta 2014-15'te başarılı bir sezon geçiren, ardından Çin'e transfer olan Demba Ba, dün tekrar siyah-beyazlı taraftarlarla buluştu.

Devre arasında yeniden Beşiktaş'a transfer olan Demba Ba, 678 gün sonra resmi bir maçta kadroda şans buldu. Senegalli oyuncu, ısınmak için sahaya çıktığında, taraftarlar kendisine sevgi gösterilerinde bulundu.
Konular Spor Haberleri