Beşiktaş'taki kanlı pusunun şok eden detayları!...

Azeri mafya lideri Caniyev’i, uzun namlulu silahlarla taradıkları aracında öldüren suikastçıların bir ay önce geldikleri İstanbul’da keşif yaptıkları belirlendi. Cinayetle ilgili 3’ü Azeri 6 şüpheli yakalandı...

Beşiktaş'taki kanlı pusunun şok eden detayları!...
Sabah'tan Emir Somer'in haberine göre Beşiktaş'ta uzun namlulu silahlarla öldürülen Azeri mafya lideri Rövşen Caniyev ile ilgili soruşturma sürüyor. İddialara göre; suikast timi cinayetten bir ay önce Türkiye'ye geldi. Suikastçılar daha Caniyev Türkiye'ye gelmeden ünlü mafya liderinin Türkiye'de gidebileceği muhtemel yerleri önce Antalya'da daha sonra İstanbul'da dolaşarak keşif yaptı. Polis cinayetle ilgili 3'ü Azeri 6 kişiyle birlikte suikastçılara Caniyev ile ilgili bilgiler sızdıran Azeri uyruklu bir şüpheliyi de yakaladı. Caniyev'in İstanbul'da olay günü gittiği yerleri suikastçılara bildiren kişilerin tespitine de çalışılıyor.

İNTİKAM İÇİN ÖLDÜRÜLDÜ

Kamera kayıtlarını inceleyen polisler saldırganların Antalya plakalı kiralık bir araçla otel çevresine geldiklerini belirledi. Kiralık araç incelemeye alındı. Olay yerinde ise bir adet uzun namlulu silah, bir tabanca ve 65 boş kovan bulundu. Öte yandan soruşturmayı derinleştiren İstanbul Polisi, Caniyev'in infazının nedeninin, 2013'te İstanbul'da işlenen bir cinayetin intikamı olabileceği ihtimali üzerine yoğunlaştı. Bahçeşehir'de 18 Ağustos 2013'te lüks bir sitenin havuzunda Caniyev'in cezaevinden arkadaşı Azeri iş adamı ve suç örgütü lideri Ali Gamidov infaz edildi. Saldırıda yaralanan Rus uyruklu Asiyat Alaşova polise verdiği ifadesinde Gamidov'un ölürken "Rövşen" ismini kulağına fısıldadığını söyledi. İddialara göre; Caniyev mafyalar hesaplaşmasında Gamidov'u infaz ettirdi. Rakipleri tarafından öldürülmesi durumunda başına 5 milyon dolar ödül konulan Rövşen Caniyev de Ali Gamidov'un adamları tarafından o cinayetin intikamı için öldürüldü.

CİNAYET MASASI KÖSTEBEĞİ ARIYOR

İddialara göre infaz için Gamidov'un öldürüldüğü tarih olan 18 Ağustos belirlendi. Caniyev, Türkiye'ye olay gününden bir hafta önce geldi. Polis, suikastçılara Caniyev ile ilgili bilgiler sızdıran köstebeğin tespiti için çalışıyor. Caniyev'in Kürt asıllı mafya lideri Dede Hasan'ın 16 Ocak 2013'te Rusya'da suikast ile öldürülmesinde rol oynadığı, Rus yetkililerin mafya savaşında Caniyev'in Türkiye'ye kaçtığını tespit ettiği ve Dede Hasan grubunun Caniyev'in infazı için 12 tetikçiyi Türkiye'ye gönderdiği ileri sürülmüştü. Polisin bu ihtimal üzerine de çalıştığı bildirildi.

Beşiktaş'taki kanlı pusunun şok eden detayları!...