Beşiktaş'tan bir taşla iki kuş!

Transfer görüşmeleri için İngiltere'de bulunduğu söyleyen Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın, stat için mali kaynak sağlamak Vodafone ile görüştüğü ortaya çıktı. Orman, sponsordan 15 milyon dolar daha alarak -rahatlamak istiyor

Beşiktaş'tan bir taşla iki kuş!
Skorer'den Serdar Sarıdağ'ın haberine göre Beşiktaş, İngiltere'de hem futbolcu hem de nakit arıyor.

Para sıkıntısı nedeniyle yeteri kadar hızlı gitmeyen inşaat çalışmalarını seri hale getirmek için Vodafone firmasıyla Londra'da bir araya gelen Başkan Fikret Orman, sponsor firmayla görüşerek bazı ödemeleri erken almaya çalışıyor. Şu ana kadar Vodafone'dan 10 milyon dolar alan Beşiktaş Yönetimi, tribünlerin yavaş yavaş yükselmesini kullanarak sponsorundan 15 milyon dolar daha almaya çalışacak. Paranın gelmesi durumunda bu miktarın 10 milyon dolarını stat inşaatında kullanacak olan yönetim, geri kalan kısmı ise personel maaşları, yaklaşan borçlar ve diğer giderlere harcanacak.

Vodefone'dan gelmesi muhtemel parayla açık tribünleri de ortaya çıkartacak olan Beşiktaş Yönetimi, stadın geri kalan kısmı için ise bir miktar kredi kullanacak. Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan gidilmemesi nedeniyle mali planlamada aksaklıklar yaşayan siyah-beyazlı yönetim, bazı kredi borçlarının kapanması nedeniyle sonbaharda yeni kredi çekebilecek.

Stat inşaatı bitene kadar çeşitli mali hamlelerle işleri yürütmeye çalışan Beşiktaş Yönetimi, şimdiden bazı bankalarla kredi konusunda görüşerek mesafe kat etti. Başkan Fikret Orman'ın, yüksek faiz ödememek için bugüne kadar kredi çekmediği dile getirildi. Bu konuda başkanın aksini düşünen yöneticiler ise stat bekledikçe kulübün zarar ettiğini söylediler.
Konular Spor Haberleri