Besinlerin kabuklarını çöpe atmayın!

Hepimiz yediğimiz çoğu şeyin faydasını az çok biliyoruz. Fakat hep soyup attığımız bu besinlerin kabuklarının aslında ne faydası olduğunu biliyor muyuz?

Besinlerin kabuklarını çöpe atmayın!
Akşam'dan Yasemin Miras'ın yazısı...

Hepimiz yediğimiz çoğu şeyin faydasını az çok biliyoruz. Fakat hep soyup attığımız bu besinlerin kabuklarının aslında ne faydası olduğunu biliyor muyuz? Hiç sanmıyorum. İşte sizlere kabukları atmamamız için sebepler...

KIRIŞIKLIK İÇİN AVOKADO

Sadece avokadoyu yüzünüze sürdüğünüzde mükemmel bir nemlendirici elde etmiş olursunuz. Avokado anti-aging özelliğine sahip bir besin maddesidir ve kırışıkları azaltma özelliği vardır. Ezilmiş bir avokadoyu yüzünüze maske olarak uygulamak kadar avokadoyu yemek de yaşlanma belirtileriyle savaşmanıza yardımcı olur.

SAÇ DÖKÜLMESİNE MUZ!

Muzun kabuklarını bir tencerenin içinde kaynatıp, saçlarınızı bu suyla 21 gün boyunca yıkadığınızda saç dökülmesinin azaldığını göreceksiniz.

GÖZ ÇEVRESiNE ELMA

Göz çevresindeki koyu renkleri gidermeye yardımcı olur. Ciltte yer alan zararlı hücrelerin yerine yeni hücrelerin oluşmasına yardımcı olmaktadır. Bunun dışında çeşitli nedenlerle hücrelerde yenilenmenin durmasını engellemektedir.

TONİK ETKİSİ GREYFURT

Cildinize sürerek tonik etkisi yaratabilirsiniz. Kolajen üretimini desteklediği için cildin daha genç, daha esnek ve kırışıksız görünmesini sağlar.

AKNELİ CİLDE KARPUZ

Eğer cildiniz akneye meyilli bir cilt ise karpuz kabuklarından faydalanabilirsiniz.

MORLUKLARA PATATES

Gözaltı torbalarını indirmeye yardımcı olur. Gözaltı morluğuna iyi gelen önemli besin patates ve salatalıktır. Çiğ patates ve salatalığı göz kapaklarınıza koyarak, 15 dakika uygulayacağınız doğal maskeyle gözaltı morluklarından kolaylıkla kurtulabilirsiniz.

ANTİ-AGİNG PORTAKAL

Portakal kabukları peelig gibi faydasının yanının da sıkılaştırma özelliği de vardır. Portakal kabuklarından şekerleme yapın. Bir macun yapmak için yeterli miktarda bal, portakal kabuğu tozu ve yulaf ezmesi tozunun karıştırın. Yüz ve boyun bölgesine bu macunu sürün. 30 dakika beklettikten sonra durulayın.

SAÇ DİBİNE LİMON!

Limon kabuklarını saç diplerinize sürüp doğal bir nemlendirici yapabilirsiniz.

Yasemin MİRAS / Akşam
Konular Kadın / Bakım