Betül Demir: "Aşk gelirse git demem"

Sevilen şarkıcı Betül Demir, ‘Esas Duruş’ albümüyle müzik dünyasında fırtınalar estiriyor.

Betül Demir: "Aşk gelirse git demem"
Betül Demir'in Akşam'da yayınlanan röportajı...

‘Esas Duruş’ 4. albümünüz oluyor. Birçok single çalışmanız oldu ama bu albüm için neden 6 yıl beklediniz?


Bu süre boyunca üretmeye devam ettim. Ama sektördeki zorluklar ve her şeyin hızlı aktığı bu dönemde single çıkarmayı tercih ettim. 2013’te ‘Helalleşemedik’, ‘Tarafsız Kalamıyor Aşk’ ve son 2 senedir de ‘Sana Nolmuş’, ‘Aslan Payı’ ve ‘Hacıyatmaz’ gibi hitler çıkardık. Albüm için beklettim. Çünkü çabuk tüketilen şarkılar söylemek istemedim. Uzun yıllar dinlenecek bir albüm yapmak için birikmem gerekiyordu.

Albümün geneline baktığımızda şarkılarda sizin de imzanız var. Şarkı yapmak sizin için ne ifade ediyor?

Ben aslında sürekli şarkı yapıyordum. Bundan önceki albümlerimde bir ya da 2 şarkım olurdu. Sude’den mütevellit o kadar güzel şarkılar yapıyordu ki; onları söylemek istiyordum. Bu defa yola benim yaptıklarımla başladık. Sude ve Emirhan’a dinlettim. Hemen ‘Ekibi toparlayıp başlayalım’ dediler. Havalara uçtum tabii ki. Şarkı yapmak okyanusun üstünde yürümek gibi…

PARA SAYMAYI BİLE BİLMEM

Albümün ikinci klibini ‘Meşgul’ parçasına çektiniz. Özel bir hikâyesi var mı?


Yönetmenim Serdar Börcan’a toplantı esnasında bu şarkının hikayesinden bahsettim. Bana o zaman ‘Neden bunu çekmiyoruz’ dedi. Klip içinde görünen her şey yaşadıklarım. Aldatıldım ama intikam aldım. Öyle bitti o hikaye… Bu klip gerçek bir hikayeden alıntı olduğu için çok sevilecek.

Peki aşk hayatınızda durumlar nasıl şimdi? Mutlu musunuz?

Ben her şeye aşkla bağlıyım. Aşk geliyor, yaşıyorum ama çok uzun soluklu ilişki için henüz hazır değilim. Ya da uzun soluklu aşk yaşanacak adam karşıma çıkmadı. Şu an da en çok yapmam gereken şey kariyerim. Aşk gelirse de git demem elbette.

Evlilik hakkında ne düşünüyorsunuz. Kendinizi evliliğe  yakın hissediyor musunuz?

İnsanlar beni evlendirmeyi çok istiyor. Sanırım samimiyetin önlenemez durumu bu. Hiç evlilik hayalim olmadı. Hayallerim gelinlik ve evlilikle şekillenmedi. Oyuncak bebeğimin elinde bile gitar vardı. Ancak kadere de inanmak gerek. Tabii ki olursa neden engel olayım doğru kişi doğru zaman da. Yalnızlık Allah’a mahsus. İşime karışmaması şartıyla… Çünkü ben kendi ayaklarının üstünde duran maddi gücünü sevdiği işle taçlandıran kadınların kendi cumhuriyetini kurduklarını düşünüyorum. Bu yüzden işime kimseyi karıştırmam

ÇAĞAN‘LA ÇALIŞMAK İSTİYORUM

Müzik dünyasında sahte tıklanma olayı çok konuşuluyor. Bazı isimlerin parayla tık satın aldığı söyleniyor.


İnternetteki tık oranları beni ilgilendirmiyor. Ben para saymayı bile bilmem. Ayrıca bunun doğru olmadığını herkes biliyor. Yapan böyle mutluysa sıkıntı yok. Sonuçta gerçeği kimse bilmese de kendi biliyor. Ben insanın bile bile kendi parasıyla kendisini kandırmasının tıp dilinde bir karşılığı olduğunu düşünüyorum. Kısacası kim nasıl istiyorsa öyle yapsın.

Şarkı söylemek dışında oyunculuk deneyiminiz de oldu. Oyunculuğa sıcak bakıyor musunuz?

Şimdilerde çok mutlu olduğum ve iki senedir yaşadığım bir heyecan var. MSM’de müzik okudum. Müjdat hocamın koluma taktığı ikinci bir altın bilezik var o da oyunculuk. Buna bir müzikalle başladım. Müzikal oynamak da benim bir hayalimdi. Şimdi ikincisini yapmak üzere provalara başlıyoruz. Tabii ki iyi bir sinema filminde olmak isterim. İyi bir dizi de “Ol der olur” diyenlerdenim. Mesela şu an bir Çağan Irmak filminde olmak ne güzel olur. Bak evrene sinyali veriyorum.

MÜZİKAL İÇİN HEYECANLIYIM

İkinci müzikal derken ‘Artiz Mektebi’nden mi bahsediyorsunuz?


Evet çok heyecanlıyım Gece yarılarına kadar prova yapıyoruz. Sanırım ömrümün sonuna kadar bu işi de yapacağım. Hem yorulup hem eğlenmek ikisini bir arada yaşamak… Enteresan olan İlker Ayrık’la aynı sahnede olmak çok keyifli tabii ki...  Eminim ki ikincisi de çok sevilecek.

KENDİ YOLUMU AÇTIM

Ben hayatım boyunca her işime inanarak başladım. Dualarla güzel enerjilerle yaşadığım her şeyin bir hayrı bir şerri vardır dedim. Her şey o kadar yolundaki uzun uzun maşallahlar çekiyorum. Konserler, müzikaller,  ve sinema filmi projeleri vs… Kendi önümden çekildim, yolumu açtım. Dilerim herkes hayatta sevdiği işi yapar ve başarılı olur. 
Konular Röportaj