Beyoğlu Sineması küllerinden doğuyor

Beyoğlu Sineması, üç ay gibi kısa bir sürede küllerinden doğdu ve kapanmaktan kurtuldu. Ama seyirci olarak hâlâ yapılabileceklerimiz var.

Beyoğlu Sineması küllerinden doğuyor
Akşam'dan Hande Sönmez'in haberi...

Beyoğlu Sineması, üç ay gibi kısa bir sürede küllerinden doğdu ve kapanmaktan kurtuldu. Ama seyirci olarak hâlâ yapılabileceklerimiz var.

Beyoğlu’nun bir zamanlar sinema salonları ile dolu olduğu günlerden elimizde sadece Atlas ve Beyoğlu Sinemaları kaldı derken Haziran ayı başında Beyoğlu Sineması’nın da kapanacağı haberi yayılmaya başladı. Daha önce de benzer bir duruma düşen sinema Başka Sinema’nın ve vefalı seyircisinin getirdiği rüzgardan faydalanıp yoluna devam etmişti ancak ne yazık ki ikinci bir kapanma tehlikesinin önüne geçemedi. Sinema yazarı Cem Altınsaray ise bu duruma üzülmekten fazlasını da yapabileceğimizi ispatladı ve attığı adımlarla sinemanın geleceğini değiştirdi. Sinema şimdi yeni sponsorunun da desteği ile yenileniyor ve izleyicilerin satın aldığı kartlarla borçlarından kurtuluyor.

İşletmeye yeni bir bakış açısı

Beyoğlu Sineması, sinemaya gitmek için Beyoğlu’na “çıkan” anne-babalarımızın, yeni nesil festival izleyicisinin kısacası genç-yaşlı tüm sinemaseverlerin kalplerinde ayrı bir yere sahiptir.  Çok önemli bir tarihe tanıklık eden ve Emek Sineması’nın da taşınmasının ardından Beyoğlu’nda kalan nadir kültürel değerlerimizden olan bu sinemanın ne denli önemli olduğunu ne yazık ki bir kez daha  kapanma tehlikesi ile karşılaştığımızda anladık. Elbette bu duruma gelinmesindeki tek suç sinemadan ayağını kesen seyircinin değil.  İşte bu yüzden sürdürülebilir bir program ve yeni  bir işletme bakış açısı hedefliyor Cem Altınsaray.

Sadakat Kartı

Altınsaray’ın Filmloverss.com’un kurucusu Utku Ögetürk’le beraber  hazırladığı Sadakat Kartı kampanyası da ne mutludur ki seyirciden büyük ilgi gördü. Funda Eryiğit, Hazar Ergüçlü, Ahmet Mümtaz Taylan, Caner Cindoruk, Mert Fırat, Hazal Kaya, Yekta Kopan ve pek çok ismin daha destek verdiği kart programı hâlâ devam ediyor ve sinemanın tüm borçlarından kurtulması için - an itibariyle- 1918 kartın daha satılmasına ihtiyaç var.

Hâlâ yapılabilecekler var

Küçük büyük demeden desteklerinizi Beyoğlu Sineması’na ve onun yaşattığı sinema tarihine vermekten çekinmeyin. Kartlar www.beyoglusinemasikarti.com adresinden satın alınabiliyor. Sponsor ise restorasyonu üstleniyor.