İzmir’de bıçaklı gasp dehşeti!

İzmir'in Konak ilçesinde iki ayrı olayda bıçakla cep telefonu ve para gaspeden 5'i 18 yaşından küçük 6 kişi gözaltına alındı, 4'ü sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

'Bıçaklı gasp' dehşeti!..
Yeni Asır'dan Fatih Şendil'in haberine göre ilk olay Konak Çankaya Fevzipaşa Mahallesi'nde yaşandı. 14 yaşındaki A.S'nin önünü kesen E.Y. (20), M.N.T. (17) ve E.Ö. cep telefonunu bıçak zoruyla alarak kaçtı.

Para ve telefonu alındı

A.S'nin şikayeti üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Bürosu dedektifleri, zanlıların kimliklerini tespit etti. Olayla ilgili E.Y, M.N.T. ve E.Ö. yakalanarak gözaltına alındı. İfadelerinin ardından mahkemeye sevk edilen M.N.T. ve E.Y. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İkinci olay da Konak'ta meydana geldi. Akşam saatlerinde işyerini kapattıktan sonra evine doğru giden 46 yaşındaki M.Ö'nün önünü kesen üç kişi, cep telefonunu ve bin 750 TL'sini bıçak zoruyla alarak kaçtı.

Zanlıları teşhis etti

M.Ö'nün başvurusu sonrası harekete geçen Gasp Bürosu ekipleri güvenlik kameralarından zanlıların kimliklerini tespit etti. Gözaltına alınan ve olayın mağduru M.Ö. tarafından da teşhis edilen zanlılardan İ.Ö. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

17 yaşındaki O.G. ve yine 17 yaşındaki H.S. silahlı gasp ve yağma suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.