Binali Yıldırım canlı yayın için hangi ismi istedi?

Gazeteci Candaş Tolga Işık, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ile görüştüğünü söyleyerek Ekrem İmamoğlu ile yapılacak ortak TV yayını için Yıldırım'ın moderatör olmasını istediği ismi açıkladı.

Binali Yıldırım canlı yayın için hangi ismi istedi?
MedyaRadar'ın haberine göre AK Parti İstanbul Büyükşehir Adayı Binali Yıldırım, TRT Haber'de katıldığı canlı yayında CHP Adayı Ekrem İmamoğlu ile canlı yayının kesinleştiğini detayların görüşüldüğünü söyledi.

Bu açıklamanın ardından Yıldırım ile görüşen gazeteci Candaş Tolga Işık, Yıldırım'a program için düşündüğü moderatörü sordu. Görüşmeyi twitter adresinden duyuran Işık, Yıldırım'ın ortak TV yayını için aklından geçen ismin Uğur Dündar olduğunu açıkladı.

Binali Yıldırım canlı yayın için hangi ismi istedi?

Dündar'dan Yıldırım'a teşekkür

Işık'ın bu tweetinin ardından bir açıklama da Uğur Dündar'dan geldi. Dündar, kendisine duyduğu güven nedeniyle Yıldırım'a teşekkür etti.

Binali Yıldırım canlı yayın için hangi ismi istedi? - Resim : 2

Independent Türkçe'ye konuşan Dündar, "Sayın Binali Yıldırım'a bana duyduğu güven için teşekkür ederim" dedi ve ortak yayının demokrasimizi güçlendireceğine inanıyorum ifadesini kullandı. Dündar yayın hakkında şunları söyledi:

"Türkiye'de iki lider arasındaki son canlı yayın tartışması 2002 seçimlerinden hemen önce, en yüksek oyu alacağı anketlerde ortaya çıkan AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Deniz Baykal arasında gerçekleşmişti ve onu ben yönetmiştim. Yayından sonra her iki lider bana içtenlikle teşekkür etmişlerdi. O yayının son derece dürüst ve adil bir yayın olduğu iki liderin de ortak görüşüydü."

Dündar, "Ben yarım asırdır televizyonculuk yapıyorum, yıllarca TRT'de çalıştım. 1990'larda da siyasi parti liderlerinin katıldığı açık oturumları ben yönetirdim" dedi. Programın bir stüdyoda yapılması fikrine destek veren Dündar, "Tabii ki bir ortak yayın düşünülmeli. Örneğin TRT İstanbul Televizyonu'nun stüdyoları kullanılabilir ve isteyen kanallar ortak yayınla bu programı seyircilerine yansıtabilir" dedi.