Binali Yıldırım: "Çatı uçtu enkaz kaldı"

Başbakan Binali Yıldırım, 24 Haziran’da Türkiye üzerinde oynanan ekonomik ve siyasi oyunların tümüyle bozulacağını kaydetti.

Binali Yıldırım: "Çatı uçtu enkaz kaldı"
Yeni Şafak'ın haberine göre 'Anamuhalefet partisi genel başkanı’ sıfatıyla cumhurbaşkanlığına aday olmaktan imtina eden CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na milletin artık güvenemeyeceğini, ‘çatı aday’ projesinin de çöktüğünü dile getiren Yıldırım, “Millet öyle bir rüzgar estirdi ki bunların kurmaya çalıştığı çatı uçtu gitti. 24 Haziran’la ilgili zafer nutukları attılar ama çıkıp ‘adayım’ diyemedi ana muhalefet partisi başkanı. Allah aşkına, Türkiye’nin ana muhalefet partisinin başkanı doğal olarak, cumhurbaşkanı adayı olarak meydanlara çıkmıyorsa, millet niye oy versin, niye güvensin? Niye iktidar yapsın? Çatı gidince bu sefer de ‘bari enkazıyla bir ittifak yapalım’ dediler. Milletin fikri belli, sonuna kadar Erdoğan, sonuna kadar AK Parti, sonuna kadar Cumhur İttifakı” dedi.

ŞAHA KALKMA ZAMANI GELDİ

Dün AK Parti Kadın Kolları Kongreleri için önce Ankara’da daha sonra da Kayseri’de partililere seslenen Yıldırım, şu mesajları verdi:

“Başkaları çatısız kalmış olabilir ama AK Parti, en sağlam çatıyla seçime gidiyor. Bizim çatımızı millet çatmıştır. Bir daha 27 Mayıs’lar, 12 Mart’lar, 12 Eylül’ler, 28 Şubat’lar, 17-25 Aralık’lar, 15 Temmuz’lar olmasın diye millet el koydu meseleye. 16 Nisan halk oylamasıyla dediniz ki ‘artık söz de karar da milletindir.’ Artık yönümüzü geleceğe çevirdik, büyük hedeflere yürüyoruz. Artık kesintisiz demokrasiden, hukuk devletinden, milli iradeden geriye asla dönüş yok. Şimdi zaman Recep Tayyip Erdoğan’ı yeni sistemin cumhurbaşkanı yapma zamanıdır.”

Kılıçdaroğlu buralara gelemez

Kayseri Şehir Hastanesi’nin açılış töreninde Başbakan Binali Yıldırım da vatandaşlara seslendi. Şehir hastanelerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fikri ve hayali olduğunu belirten Yıldırım, bugün Türkiye’nin her tarafında, büyükşehirlerde benzer hastanelerin yapıldığını söyledi. Şehir hastanelerinin dünyanın en modern hizmetinin verildiği yerler olduğunu vurgulayan Başbakan Yıldırım, şöyle devam etti: “Kılıçdaroğlu, buralara gelemez. O, bir önceki devrin adamı. Okmeydanı SSK’nin önceki döneminin adamıdır. Oraları bilir”