Binali Yıldırım: "Devlet Bey'i tanıyamamışlar"

Başbakan Binali Yıldırım gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Binali Yıldırım: "Devlet Bey'i tanıyamamışlar"
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Yıldırım'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Meclis'teki anayasa değişikliği teklifi görüşmeleri

"Bugün tamamlamayı ümit ediyoruz, her şey yolunda giderse. Ancak zaman zaman tabii ki engellemeye yönelik faaliyetlere şahit oluyoruz. Demokratik sınırlar içerisinde yapılabilecek her türlü karşı duruş kabul edilebilir ancak milletin egemenliğinin kayıtsız şartsız olduğu gazi Meclise yakışmayan davranışlar doğrusu hem milletvekillerine haksızlık hem milletimize haksızlıktır.

Siyasi etik, siyasi rüşvet gibi kavramları kullananlar öyle zannediyorum ki Sayın Bahçeli'yi, Sayın Devlet Bey'i tanıyamamışlardır. Devlet Bey, ilkeleri olan, memleketin menfaati konu olduğunda hiçbir siyasi saikle hareket etmeyen bir zattır. Kendisini bu şekilde tanıdım ve geçmiş yakın siyasi tarihimizde de önemli kriz anlarındaki duruşu bunun en güzel ispatıdır. Bunun dışında söylenen sözler, bu teklifin geçmemesi yönündeki anlamsız kampanyanın birer parçasıdır.

ABD'de Trump dönemi

ABD-Türkiye ortaklığının NATO'dan başlayan, bugünlere gelen köklü bir geçmişi var. Geçmiş dönemde ne yazık ki bazı yanlış işler oldu ve iki ülke arasında biraz soğukluk yaşandı. Yeni yönetimle bunun ortadan kalkacağına inanıyoruz.

Özellikle 15 Temmuz alçak darbe girişiminin mimarı olan FETÖ'nün iade edilmesi başta olmak üzere, Suriye'de, Irak'ta Türkiye'nin başını ağrıtan terör gruplarına DEAŞ'la mücadele adı altında verilen desteğin durdurulması, ayrıca Türk milletinin Amerika yönetimi hakkındaki olumsuz algısının düzeltilmesi yönünde adımlar atılacağını ümit ediyoruz, beklentimiz budur.

Okullarda karne heyecanı

Tatil zamanı tatil, okul zamanı okul. Her şeyi yerli yerinde yapmak lazım. Velilere, büyüklere tavsiyem: Çocukları yarış atı gibi görmesinler, dinlenmeleri gerektiği zaman o fırsatı kendilerine versinler."