Binali Yıldırım: "İstanbul'un hikayesi Berlin'e benzemeyecek"

Başbakan Yıldırım: "Yeni İstanbul Havalimanı'nın hikayesi Berlin Havalimanı'nın hikayesine benzemeyecek. Berlin'deki havalimanını bitiremiyorlarsa, gider onu da yaparız"

Binali Yıldırım: "İstanbul'un hikayesi Berlin'e benzemeyecek"
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Başbakan Binali Yıldırım, 9'uncu Büyükelçiler Konferansı'nda hitap etti...

Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Bir terör örgütüyle diğer terör örgütü bitirilemez, böyle bir gaflet içine düşmemek gerekir. Türkiye, bölgenin istikrarı için çok büyük mücadele veriyor. Biz Suriye'de, 5 senedir, 6 senedir Koalisyon güçleri var, Rusya var, İran var. Ama Suriye'de durum gittikçe kötüye gitti. Sonunda inisiyatif almak, akan kanı durdurmak için hükümetimiz çok daha aktif bir rol aldı ve ateşkesi Rusya, Türkiye ve İran'ın katkılarıyla başlattık. Bu bir adım, geç de olsa bunu başardık. Bununla da kalmadık, bu ateşkesi BM'ye taşıyarak, tüm dünyaya mal ettik. Bundan sonrası siyasal çözüme giden bir yol olacak.

"Avrupa'nın güvenliği Türkiye'den başlar"

Şimdi dünyaya bakıyorsunuz, sırtımızı sıvazlamaktan başka bir iş yapmıyorlar. Biraz yük alın. Bırakın bunları. Avrupa ülkeleri bol bol konuşuyor. Türkiye çok güzel iş yapıyor demekten başka bir şey yapmıyorlar. Avrupa'nın güvenliği Türkiye'den başlar. Terör karşısında güvenli ülke yok.
Kıbrıs konusunda adil, eşit bir yönetim şekli garanti altına alınmalıdır. Avrupa Birliği, bu sefer bir kenarda durmamalı. 2004'te bize, yani Kıbrıs'taki Türk kesimine kazık attılar.

"İstanbul'un hikayesi Berlin'in hikayesine benzemeyecek"

Yeni İstanbul Havalimanı'nın hikayesi Berlin Havalimanı'nın hikayesine benzemeyecek. Şimdi Keçiören metrosu için 'Aşkımız hiç bitmesin Keçiören metrosu gibi' diyorlardı. Onu bitirdik. Gençler şimdi, Berlin Havalimanı gibi diyorlar. Yardım isterlerse gidip onu da yaparız, o ayrı. Biz kendi işimize bakalım.

Avrupa ile ilişkilerimiz inişli çıkışlı. Türkiye'nin hukuk dersine ihtiyacı yok. Avrupa'nın gelecek hedeflerini gözden geçirmesi lazım. İngiltere neden AB'den çıkmak için uğraşıyor? Çünkü birliğin geleceği sorgulanıyor. Bizim AB'ye olan ihtiyacımızdan daha çok, AB'nin bize ihtiyacı var."