Binali Yıldırım Vietnam'da konuştu

Vietnam'da onuruna verilen yemekte konuşan Başbakan Binali Yıldırım "Siyasi iş birliğimizin daha da gelişmesi iki ülke arasındaki ortaklığın temellerini de güçlendirecek ve her iki ülke halkının refahının gelişmesine katkı sağlayacaktır" dedi.

Binali Yıldırım Vietnam'da konuştu
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Başbakan Binali Yıldırım Vietnam'da onuruna verilen yemekte konuştu.

Açıklamadan öne çıkan başlıklar şöyle:

"Vietnam'ın son yıllarda gösterdiği ekonomik ve sosyal kalkınma dünyanın olduğu gibi Türkiye tarafından da yakından takip ediliyor. Bu vesileyle Türkiye Vietnam ilişkilerinin kazanmakta olduğu gelişme derinlik ve çeşitlilikten duyduğum memnuniyeti ifade etmek isterim. Siyasi iş birliğimizin daha da gelişmesi iki ülke arasındaki ortaklığın temellerini de güçlendirecek ve her iki ülke halkının refahının gelişmesine katkı sağlayacaktır. İlişkilerimizi daha da geliştirmeyi hedefliyoruz.

Gelecek yıl diplomatik ilişkilerimizin 40. yıl dönümünü kutlayacağız. 2018 yılının kültür yılı olmasını teklif ediyorum. Vietnam'a yaptığımız bu ziyaretin iki ülke arasında ilişkiler için yeni bir çığır açacağını inanıyorum. Gösterdiğiniz yakın ilgi ve misafirlikten dolayı da şükranlarımı sunuyorum.

Sayın Başbakan, sizin de Türkiye'yi ziyaret eden ilk Başbakan olmanızdan ve Türkiye'yi ziyaret etmenizden büyük bir memnuniyet duyarız."