Binali Yıldırım'dan 'o tasarı' için ilk yorum

Başbakan Yıldırım, Almanya Parlamentosunda yarın oylanacak 1915 olaylarıyla ilgili tasarıya ilişkin, "Bu oylama çok saçma bir oylama. Burada Türkiye'ye bir fatura çıkarmaya kalkanlar iyi niyetli değildir, bunu biliyoruz." dedi.

Binali Yıldırım'dan 'o tasarı' için ilk yorum
Türkiye'de yer alan habere göre Başbakan Binali Yıldırım, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda açıklama yaptı.

Yıldırım, Almanya Parlamentosunda yarın oylanacak 1915 olaylarıyla ilgili tasarıya ilişkin, "Bu oylama çok saçma bir oylama. Olmayan, aslı astarı olmayan... 1915'te Birinci Dünya Savaşı şartlarında yaşanmış, her toplumda, her ülkede yaşanabilen sıradan olaylardan biri. Burada Türkiye'ye bir fatura çıkarmaya kalkanlar iyi niyetli değildir, bunu biliyoruz." dedi.

"Biz bu konuda da açık ve seçik bütün dünyaya diyoruz ki bizim gizli saklımız yok, her şey incelensin." ifadelerini kullanan Yıldırım, şöyle konuştu:

"Bizim gizli saklımız yok. Her şey incelensin, bütün ülkelerin geçmişi, tarihi incelensin. Kimin ne taksiratı varsa ortaya çıksın. Ama bunu tarihçiler yapsın. Bunu siyasetin bir aracı haline getirirsek, iç siyasetteki hesaplara alet edersek bu yanlış olur. O yüzden tabii ki Almanya ile aramızdaki ilişkiler zedelenecektir bunda şüphe yok. Biz zedelenmesin istiyoruz."