Binbir surat dolandırıcı

Peruk takıp, beyaz önlük giyerek kendisini doktor olarak tanıtan Cumhur Seçmen, G.Ö.L.’yi 100 bin lira dolandırdı. G.Ö.L., tecavüze uğradığını da öne sürdü...

Binbir surat dolandırıcı
Sabah'tan Erdoğan Öztürk'ün haberine göre Antalya'da yaşayan evli, 29 yaşındaki G.Ö.L. isimli kadın iş arıyordu. Komşusu, genç kadını dolandırıcılıktan sabıkalı, kendisini "doktor Cem Özen" olarak tanıtan Cumhur Seçmen'le tanıştırdı. Saçsız olmasına rağmen peruk takıp, beyaz önlük giyerek kendisini doktor gibi gösteren Seçmen (32) ile G.Ö.L. sık sık buluşup, görüşmeye başladı. Seçmen, genç kadını "Bakanlık'ta çalışan arkadaşım" diyerek yine dolandırıcılık suçundan sabıkalı Abdo Kul (47) ile tanıştırdı. Kul, işe girebilmesi için kadından 15 bin lira para istedi. Kadın, kendisine verilen hesap numarasına parayı yatırdı. Genç kadın, doktor olarak bildiği Cumhur Seçmen'le görüşmeyi sürdürdü. Seçmen bir süre sonra genç kadını tehdit ederek, "Eşinden boşanacaksın yoksa seni öldürürüm. Eşine aramızda ilişki olduğunu söylerim" diyerek tehdit etti. Eşinden boşanan genç kadın, Seçmen ve Kul hakkında şikâyette bulunarak, tehdit ve şantajla 100 bin lira aldıklarını öne sürdü.

30 YIL HAPİS

Cumhur için "yağma, hakaret, dolandırıcılık"tan 30 yıla kadar, Kul hakkında ise "dolandırıcılık"tan 18 yıla kadar hapis istendi. Duruşmada yaşadıklarını gözyaşları içinde anlatan G.Ö.L., "Bana ve anneme zorla kredi çektirdiler. İlk karşılaşmamızda bu adam (Cumhur) bana tecavüz etti. Korkudan kimseye bir şey diyemedim" dedi.