Binlerce fotoğraf internete düştü!..

Akıllı telefonların popüler uygulamalarından Snapchat'in veritabanına sızan hacker'lar yüzbinlerce fotoğrafa ulaştı, yetmedi bir de bu görüntüleri internette paylaştı.

Binlerce fotoğraf internete düştü!..
Hürriyet'in haberine göre daha ünlülerin iCloud hesaplarının hack'lenmesinin şoku atlatılmadan bu kez de bir başka popüler fotoğraf uygulaması Snapchat hack'lendi. Uygulamanın veritabanına sızmayı başaran hacker'lar yüzbinlerce fotoğrafın bir indeksini internette paylaştı.

SNAPCHAT NASIL HACK'LENDİ?

Snapchat'in nasıl hack'lendiği konusu ise henüz netleşmiş değil. Bir iddiaya göre Snapchat'e bağlı olarak çalışan üçüncü parti uygulaması Snapsave nedeniyle fotoğraflar hacker'ların eline geçti. Zira Android kullanıcılarının yoğun ilgi gösterdiği bu uygulama ile kullanıcılar otomatik olarak Snapchat fotoğraflarını online hesaplarında saklayabiliyordu. Böylece Snapchat'te silinen fotoğrafların yedeği bu uygulamanın veritabanında tutuluyordu.

Ancak Snapchat'in şifreleme algoritmasını değiştirmesi ve iyileştirmesi neticesinde uygulama aylar önce etkisiz kalmış ve rafa kaldırılmıştı.

iCloud hack'iyle adını duyuran 4chan'e bağlı hacker'ların iddiasına göre çocuk pornosu görsellerinin de ağırlıkta olduğu sayısız fotoğraf ellerinde bulunuyor. Yani özellikle 12 ila 18 yaş arası gençlerin yoğun olarak kullandığı SnapChat'te gençlerin birbirlerine gönderdikleri ve yok olduklarını sandıkları fotoğraflar artık internete düşmüş durumda.

SnapChat'in kullanan kullanıcıların yüzde 50'sinden fazlası 13 ila 17 yaş arası gençlerden meydana geliyor.