Bir babanın yıkıldığı an!...

Serinlemek için girdiği derede boğulan 9 yaşındaki Mulla Kiriz'in babası Mehmet Kiriz yıkıldı. Acılı baba "Çocuğum evden hiç dışarı çıkmazdı. O gün eceli onu çağırdı. Bu acının tarifi yok" diye gözyaşı döktü.

Bir babanın yıkıldığı an!...
Sabah'tan Sırıberk Arslan'ın haberine göre Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde emekli matematik öğretmeni Mehmet Kiriz'in dört çocuğundan biri olan ilköğretim okulu 4. sınıf öğrencisi Mulla Kiriz, Güneşli Mahallesi'ndeki evlerinden dedesini ziyaret için Tepebaşı Mahallesi'ne gitti. Burada arkadaşlarıyla birlikte serinlemeye Söğütlü Çayı'na giren çocuk, bir anda atladığı suda gözden kayboldu. Arkadaşlarının imdat çığlıklarını duyan çevredeki vatandaşlardan biri dereye girerek suda hareketsiz duran Mulla'yı kıyıya çıkardı. Çağrılan 112 Acil Servis ekiplerince Elbistan Devlet Hastanesi'ne kaldırılan çocuk, müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Boğularak öldüğü anlaşılan talihsiz çocuk, otopsinin ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.

'HEP DERS ÇALIŞIRDI'

Acı olaydan 3 gün önce kalp ameliyatı geçiren baba Mehmet Kiriz ise hasta yatağında aldığı kara haberle adeta yıkıldı. Baba Kiriz, Mulla'nın çok başarılı bir öğrenci olduğunu ve güler yüzü nedeniyle çevresinde çok sevildiğini belirterek, "Dışarıdan çok evde vakit geçirmeyi severdi. Arkadaşları oyun oynarken o evde ders çalışırdı. Olay günü izin istedi, verdim. Keşke vermeseydim de yanımda kalsaydı diyeceğim ama takdir-i ilahi işte. Eceli onu çağırmış. Kaderi böyleymiş. Acısı sadece ailesi olarak bizi değil onu tanıyan eş, dost, akraba herkesi yaktı. Oğlum çok tatlıydı. İçimde yanan ateşin ve çektiğim acının tarifi yok. İçimdeki ateşi hiçbir şey söndürmüyor. Allah kimseye böyle acı yaşatmasın" dedi.