Bir çok ilde eğitime kar engeli!

Bir çok ilde kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün süreyle ara verildi.

Bir çok ilde eğitime kar engeli!
İHA'nın haberine göre Yozgat Valiliğinden yapılan açıklamaya göre hava muhalefeti nedeniyle bugün il genelindeki özel ve resmi eğitim kurumlarında eğitime bir gün süreyle ara verildiği belirtildi.

Ankara’da yoğun kar yağışı nedeniyle ilkokul ve liselerin yanı sıra bazı üniversitelerde de eğitime bir günlük ara verildi.

Nevşehir’de gece saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle eğitim öğretime bir gün ara verildi.

Nevşehir Valiliği’nde yapılan açıklamada, “Kar yağışının yoğun şekilde devam etmesi ve olası buzlanma tehlikesine karşı ilimizde eğitim ve öğretime 26.12.2018 günü ara verilecek olup engelli ve hamile personelimiz de idari izinli sayılacaktır” ifadelerine yer verildi.

Tokat’ta gece beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1 gün ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, olumsuz hava koşulları nedeni ile il genelinde eğitim ve öğretime bir gün süre ile ara verildiğini kaydetti.

Yoğun kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle Kastamonu’nun İhsangazi ilçesinde ilköğretim okullarıyla liselerde eğitime bir gün ara verildi.

Kırıkkale’de akşam saatlerinde başlayan kar yağışı etkisini gösterdi. Valilik tarafından okullar bir gün tatil edildi. Kırıkkale Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, “İlimiz genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve beraberinde oluşabilecek buzlanma nedeniyle, il merkezi ve tüm ilçelerimizdeki ilk ve orta dereceli tüm resmi-özel okullar ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde 26 Aralık 2018 Çarşamba günü bir gün süreyle eğitim ve öğretime ara verilmiştir. Kamuda görevli hamile ve engelli çalışanlar da bu tarihte idari izinli sayılacaktır" ifadelerine yer verildi.

Denizli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "Olumsuz hava koşulları sebebiyle 26 Aralık Çarşamba günü Pamukkale ilçemiz sınırlarında bulunan Gözler İlk ve Ortaokulu, Uzunpınar İlkokul Ortaokul ve Çok Programlı Anadolu Lisesi, Güzelpınar İlkokul ve Ortaokulu, Akdere İlkokul ve Ortaokulu, Belen Ardıç İlkokulu 1 gün tatil edildi. Ayrıca Çal, Bekilli ve Güney ilçelerimiz ile Çivril ilçemizde taşımalı okullarımız 1 gün süre ile tatil edilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Çankırı'da meydana gelen kar yağışından dolayı eğitim ve öğretime bir gün ara verildi.

Çankırı Valiliği'nden yapılan açıklamada eğitim öğretime bir gün ara verildiği açıklandı. Kamuda çalışan engelli ve hamilelerin de bir gün idari izinli sayılacakları açıklandı.

Ayrıca Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. De. Hasan ayrancı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Yarın yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle tüm fakültelerde ve yüksek okullarda öğrencilere tatil ilan ediyoruz. Engelli ve hamile memurları izinli sayıyoruz" ifadelerine yer verdi.