Bir döneme damga vuran otel yıkıldı!

Bir döneme damgasını vuran Uludağ'daki İl Özel İdaresine ait tapulu tek tesis olan Büyük Otel Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesinin ardından yıkıldı. Otelin yıkımıyla ortaya çıkan arazi ise düzeltilerek otopark olarak kullanılmaya başlandı.

Bir döneme damga vuran otel yıkıldı!
Milliyet'te yer alan habere göre Uludağ’da, İl Özel İdaresine ait tapulu tek tesis olan Büyük Otel, çıkarılan yasayla kurumun kapatılmasının ardından Büyükşehir Belediyesi'ne devredildi. Belediye de oteli yıktı, yerine otopark yaptı.

BİR DÖNEME DAMGASINI VURMUŞTU

GÜMTOB Başkanı Haluk Beceren, "Uludağ’da Özel İdare’ye ait tapulu tek tesis Büyük Otel idi. Yıkılan hali, ilk hali değildi. Daha sonra büyütüldü. Uludağ’da bir dönemin en iyi otellerinden biriydi" dedi.

OTOPARK YAPILDI

Beceren, şunları kaydetti:

“Kanun değişikliğiyle özel idarelerin tüm varlıklarının büyükşehir belediyelerine devredilmesiyle, bu otel de Bursa Büyükşehir Belediyesine devredildi. Büyükşehir Belediyesi de içinde var olan kiracıyı tahliye ederek, yeniden yapılmak üzere bu kış başında yıktı. Otelin yıkımıyla ortaya çıkan arazi düzeltilerek otopark olarak kullanılmaya başlandı. Birinci Oteller Bölgesi'ndeki otopark sıkıntısı giderilmiş oldu. Gelecekte bu araziye nasıl bir yapı yapılacak, bilmiyoruz. Bu otoparkın geçici olduğunu düşünüyoruz. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin tasarrufunda olan bu araziye altı otopark, üzeri otel olacak bir tesis yapılacağını öğrendik, öyle biliyoruz.”