Bir haftada iki kalp nakli!

Filiz Demir (27), ileri kalp yetmezliği teşhisi ile 1 yıldır nakil bekliyordu. Demir’e uygun kalp bulundu ama vücudu kabul etmedi. Şans yüzüne bir kez daha güldü. Demir ikinci nakille kurtuldu.

Bir haftada iki kalp nakli!
Sabah Gazetesi'nden Didem Seymen'in haberine göre İstanbul'da yaşayan Filiz Demir, henüz 1.5 yıllık evliyken hastalığı ortaya çıktı. Geçen yıl ileri kalp yetmezliği tanısı konuldu. Yaklaşık 5 aylık takip sonrası Demir aynı şikâyetler ile tekrar hastaneye başvurdu. Bunun üzerine Mayıs 2017'de kalp nakli servisine yatırılarak kalp nakli konseyinde kalp nakli bekleme listesine alındı ve Haziran 2017'de yapay kalp pompası takıldı. Daha sonra taburcu edildi. Şubat 2018'de pompa içinde pıhtı oluşumu ön tanısı ile yoğun bakıma yatırılarak kan sulandırıcı ek tedavi alan genç kadın, durumunun düzelmesi sonrası taburcu edildi.

Ancak Mart 2018'de pompa tromboz tanısı ile acil kalp nakli bildirimi yapıldı. 4 ay hastanede kalp naklini bekledikten sonra 25 Temmuz'da kalp nakli gerçekleştirildi. Yapılan tüm tedavilere kalbin cevap vermemesi üzerine kalp naklinin 6'ıncı gününde tekrar acilin acili kalp nakli bildirimi yapıldı.

Donör Tekirdağ Çorlu'dan 23 yaşında hayatını kaybeden erkek bir hasta idi.

İlk kalp naklinden tam bir hafta sonra ikinci kalp nakli gerçekleştirildi...