Bir kasaba kül oldu!

Şili'de Kasım ayından beri devam eden orman yangınları bir kasabayı tümüyle kül etti.

Bir kasaba kül oldu!
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Santa Olga kasabasında aralarında okullar, kreşler, mağazalar ve postahane binasınında olduğu binden fazla bina kül oldu.

Yetkililer, Kasım'dan beri yangınlar nedeniyle aralarında polis ve itfaiyecilerin de olduğu toplam 10 kişinin öldüğünü duyurdu.

Doksan noktada yangın

Şili'de ülke tarihinin en büyük orman felaketi yaşanıyor. Kasım 2016'dan beri devam eden orman yangınları nedeniyle Santa Olga kasabasında aralarında okullar, kreşler, dükkanlar ve postane binasınında olduğu binden fazla bina kül oldu. Yüksek hava sıcaklıklarının yol açtığı 90'dan fazla orman yangını nedeniyle acil durum ilan eden Devlet Başkanı Michelle Bachelet uluslararası yardım talebinde bulundu.

Sonu olmayan kabus

238 bin hektar ormanın kül olduğu ve şu ana kadar 10 kişinin hayatını kaybettiği orman yangınları için ABD de 73 bin litre kapasitesi olan 'Süper Tanker' Boeing 747-400 tipi uçağını dün Şili'ye gönderdi.

Constitucion kasabası belediye başkanı Carlos Valenzuela “Bu çok ciddi bir durum. Sonu olmayan bir kabus. Herşey kül oldu. Yaşadığımız şey Dante'nin Cehennem'i gibi” ifadelerini kullandı.

Bir kasaba kül oldu!