Bir sırrı daha ortaya çıktı!

Hawkingin yaşam destek ünitesini kapatmaya kalkmışlar!

Bir sırrı daha ortaya çıktı!

Ünlü bilim insanı Stephen Hawking 1985 yılında en önemli eserlerinden biri kabul edilen Zamanın Kısa Tarihi'ni yazdığı sırada İsviçre'de zatürreye yakalandığını ve doktorların eşine “acısını dindirmek için” yaşam destek ünitesinden çıkartılmasını ve ölümüne izin verilmesini teklif ettiklerini açıkladı.

Hayatı ile ilgili yeni bir belgeselde konuşan 71 yaşındaki Hawking, “Durumum oldukça ciddiydi. Önce ilaçla uyutuldum sonra da yaşam destek ünitesine bağlandım. Doktorlar öleceğimden o kadar emindi ki o zamanki eşim Jane'e yaşam destek ünitesini kapatmayı önerdiler” dedi.

Ancak Jane Hawking, doktorların tüm tavsiyelerine ve Stephen Hawking'le olan 20 yıllık evliliği yıkılma noktasında olmasına rağmen eşinin “yaşaması gerektiğine” inandı ve ölüm döşeğinde olan Hawking'in Cenevre'den Cambridge'e transfer edilmesini talep etmiş. Stephen Hawking Cambridge'e getirildikten mucizevi bir şekilde iyileşmiş.

Son 50 yıldır çoğu kişiyi beş yıl içinde öldüren bir motornöron bozukluğu ile yaşayan Hawking'in halen hayatta olması bir mucize olarak kabul ediliyor.

Ünlü bilim adamının bakıcıları tekerlekli sandalyeye bağlı yaşayan ve bilgisayar yardımı olmadan konuşamayan Hawking'in sık sık krizler geçirdiğini ve sürekli yanında oksijen tüpleri bulundurduğunu belirtiyor.

Hawking'in asistanı Nicki Pigeon, “Medikal bir acil durum yaşadığımızda hemen hastaneyi arıyoruz. Kendi kendimize müdahale etmek için ekipmanımız da var. Ancak her şey ters giderse ona veda etmek zorunda kalabileceğimizi de çok iyi biliyoruz” dedi.

Birce BORA / LONDRA