Bir teknoloji devi daha çekildi

Teknoloji perakandecisi Saturn'un mağazalarının Media Markt'a dönüştürülmesine karar verildi. Best Buy, Electro World derken bir dev marka daha Türkiye'den çekilmiş oldu.

Bir teknoloji devi daha çekildi

Saturn'le ilgili karar Media Markt tarafından yapılan şu açıklamayla kamuoyuna duyuruldu:

"Ortalama 3 bin 500 metrekare mağaza büyüklüklerimizle ürün kategorisindeki trendlere paralel olarak lokasyon seçimine karar veriyoruz. Dinamik organizasyon yapımızı devam ettirmek, şehrin içinde, kalbinde yer almak; ve Türkiye'de marka gücü ve tanınırlığı yüksek olan Media Markt'a daha fazla odaklanmak amacı ile Saturn mağazalarımızı Media Markt olarak değiştirme kararı almış bulunuyoruz. Türkiye'de Media Markt'ın artan pazar payı ve marka bilinirliği göz önüne alındığında yılda bizi ziyaret eden 50 milyon müşterimize çoklu kanal stratejimizle de daha da yakın olacağız. Saturn mağazalarının Media Markt olarak değiştirilmesi sonucu herhangi bir mağaza kapanması ve işten çıkarma operasyonu yaşanmayacaktır.

Müşterilerimize Saturn çatısı altında sunmuş olduğumuz tüm hizmetler ve geçmiş dönemde kazanılmış tüm haklar aynı şekilde Media Markt markası ile devam edecektir."

MİLLİYET