BİRLİKTEN HAKEMLERE GÜVENOYU!

Türkiye Kulüpler Birliği toplantısı sonrasında hakemlere ve MHK'ya güvenoyu çıktı!

BİRLİKTEN HAKEMLERE GÜVENOYU!

BJK'nin katılmadığı toplantı sonrası konuşan Göksel Gümüşdağ hatalara sünger çektiklerini söylerken, Antalya'da yapılacak devre arası Hakem Semineri'ne kulüp yönetimlerinin de katılacağı ifade edildi..
 
Kulüpler Birliği Vakfı, sezonun ilk 16 haftalık periyodunun değerlendirildiği bir gündemle toplanırken, son dönemde eleştirilerin hedefi olan Merkez Hakem Kurulu (MHK) ile hakemlere destek verdi.

Astoria Alışveriş Merkezi'nde bulunan Kulüpler Birliği Vakfı ofisinde, vakıf başkanı Aziz Yıldırım başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Futbol Federasyonu Başkan Vekili Lutfi Arıboğan, MHK Başkanı Oğuz Sarvan ve kulüp temsilcileri katılırken, Beşiktaş Kulübü'nden hiçbir temsilcisinin yer almaması dikkat çekti.

Toplantı sonrası basın mensuplarına açıklama yapan Kulüpler Birliği Başkan Yardımcısı Göksel Gümüşdağ, kulüp başkanları, federasyon başkanı ve MHK başkanının da hazır bulunduğu toplantıda, MHK ve hakemlere destek verilmesi kararının çıktığını bildirdi.

Toplantıya katılan kulüp temsilcilerinin, 2008-2009 sezonunun mevcut 34 hakemle tamamlanacağını ve her birine güvenlerinin tam olduğunu ifade ettiklerini söyleyen Gümüşdağ, şöyle devam etti:

"Futbol Federasyonu ve MHK, hakemlerin, güven ortamı içinde, görevlerini gereği gibi yapmalarını sağlayacak, hataları en aza indirecek kısa, orta ve uzun vadeli çözüm önerilerini aktardı. Bu öneriler de karşılıklı görüşüldü. Önümüzdeki günlerde karşılıklı anlayış ortamı ve iş birliği içinde olunacağı, hakemlerin başarılı olmalarını sağlayacak her türlü tedbirin alınacağı ifade edildi."

GEÇMİŞTE YAŞANANLAR, GEÇMİŞTE KALMIŞTIR
Toplantıda, son haftalardaki hakem hataları değil, geride kalan 16 haftanın değerlendirildiğini anlatan Gümüşdağ, ''Geçmişte yaşananalar, geçmişte kalmıştır. Gelecek günlere umutla bakmalı ve geçmişte yaşananları artık orada bırakmalıyız'' ifadelerini kullandı.
    
Gükümdağ, Kulüpler Birliği Vakfı çatısı altında çok önemli kararlar alınacağına inandığını belirtirken, özellikle MHK ile ikinci yarı için ne gibi önlemler alınabileceği, eğitim seminerleri, yapılanmalar ve ileriye dönük projelerin değerlendirildiğini aktardı.

Tüm kulüplerin, hakemler ve MHK'nın arkasında olduğunu, gerek federasyona, gerekse MHK'ya duyulan güvenin tam olduğunu, yapılan hakem hatalarının da art niyet aranmadan kişisel hatalardan kaynaklandığının düşünüldüğünü kaydeden Gümüşdağ, MHK'nın, en kısa sürede bir yapılanmaya gireceğini kendileriyle paylaştığını söyledi.
    
BEŞİKTAŞ'IN KATILMAMASI
Göksel Gümüşdağ, Beşiktaş Kulübü'nün toplantıya katılmaması konusunda yöneltilen bir soru üzerine, ''Basında sürekli tartışılan bir gündem var. Katılmamanın uygun olacağını düşündüler sanırım'' karşılığını verdi.

MHK Başkanı Oğuz Sarvan'ın, Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören'in kendisiyle ilgili sözleri için bir şikayetinin olup olmadığı şeklindeki bir soru üzerine ise Gümüşdağ, ''Hayır, MHK'nın hiçbir başkanı veya üyesi, Kulüpler Birliği'ne şikayette bulunmaz. Bu etik de olmaz'' derken, ''Kulüp başkanlarımız, MHK ile federasyona sonsuz güvenleri olduğunu ifade ettiler, ama bu hataların giderilmesi gerektiği, bu sıkıntılardan kulüplerin çok fazla çektiğini, özellikle büyük camiaların daha da büyük sıkıntılar çektiğini paylaştılar'' şeklinde konuştu.
    
MHK DEĞİŞSE DE HAKEMLER KALACAK
Yıldırım Demirören'in perşembe günü yapacağını açıkladığı toplantı hakkında yorum yapmasının doğru olmayacağını dile getiren Gümüşdağ, aktarılacak görüşlerin Beşiktaş Kulübü'nün düşüncesi olacağını kaydederken, sözlerini şöyle tamamladı:
    
''MHK değişse de yine bu 34 hakem kullanılacak. Hataların uzun vadede giderileceğine inanıyoruz. Bir art niyet olsa, gereğini Kulüpler Birliği'nden önce Futbol Federasyonu yapacaktır, ama öyle bir durum hasıl değildir. Bunların, tamamen kişisel hatalar olduğunu ve hakemlerin de insan olduğunu düşünüyoruz. Hepimizin sıkıntıları oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyespor olarak ben de yaşadım. Önemli projeler ve eğitimler var. Sanıyorum 4-7 Ocak tarihlerinde hakemler ve kulüp başkanlarının bir arada olacağı seminer de yapılacak.''

Ajansspor.com

Konular Spor Haberleri