Birol Güven'den Bakan Çelik'e dizi teklifi!..

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Türkiye’nin önde gelen dizi film yapımcıları, İstanbul’da bir araya gelerek ...

Birol Güven'den Bakan Çelik'e dizi teklifi!..

Toplantıda Fatmagül’ün Suçu Ne, Kuzey Güney, Adını Feriha Koydum, Yahşi Cazibe, Bir Çocuk Sevdim, İffet, Muhteşem Yüzyıl, Lale Devri, Öyle Bir Geçer Zaman Ki, Yalan Dünya, Çocuklar Duymasın ve Seksenler dizilerinin yapımcıları yer aldı. Sektörün sorunlarının ele alındığı toplantıda, Çocuklar Duymasın ve Seksenler dizisinin yapımcısı Birol Güven, Çelik’e, “Gelin sizi dizide oynatalım” önerisinde bulundu.

Çelik, “Elimden bir şey gelirse katkı sağlarım” diyerek açık kapı bıraktı. Toplantıda sosyal güvenlik bilincini oluşturmak amacıyla dizi filmlerde özel mesajlar verilmesi kararlaştırıldı. Mesajların ilaç kullanımı, gereksiz hastaneye gitme, MR ve ultrasonun zararları gibi başlıkları içerdiği öğrenildi. Görüşmeye katılan Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Fatih Acar, “Sosyal güvenlik bilincinin oluşması, kayıtdışılıkla mücadele, sigortalılık bilinci tüm bunları toplum nezdinde işlememiz gerekiyor. Bunlardan biri de akıllı ilaç kullanımı. Gereksiz bir ilaç kullanımı var, 8-9 ilaç kullanan var. Hastanelere gidiliyor, hastalık hastaları oluşmuş. İnsanlara da zarar veriyor. Emar filmi çektirmek Japonya’daki atom bombasının 2,5 kilometre yakınında patlamış gibi hasar veriyor. Ultrason çektirmek yine öyle. Dizinlerde kullanılabilecek sağlık, ilaç ve benzeri konularda bilgi dosyası göndereceğim. Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü hazırlık yapıyor. Diyabet, kronik hastalıklar, obezite ile ilgili gelişmiş ülkeler mücadele ediyor. AB ülkeleri gibi obezite sorunumuz yok ama bilinçlendirmezsek biz de bu sorunu yaşarız. Sağlıklı beslenme, spor önemli. Danimarka’da bisikletle dolaşıyorlar.Toplumu hastalık öncesi tedbirlere yönlendirmeliyiz” dedi.

ÖNDER YILMAZ