Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı’nın eski Başkanı hakkında şok iddia!

Haliç Üniversitesi’nin eski Mütevelli Heyeti ve Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı’nın eski Başkanı Mansur Topçuoğlu hakkında ‘dolandırıcılık’ suçlamasıyla iddianame düzenlendi.

Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı’nın eski Başkanı hakkında şok iddia!
Sabah Gazetesi'nden Dilek Yaman'ın haberine göre Haliç Üniversitesi'nin eski Mütevelli Heyeti Başkanı Mansur Topçuoğlu hakkında üniversite ve vakfı 12.3 milyon lira dolandırmak üzere muvazaalı senet hazırladığı iddiasıyla 'dolandırıcılık' suçundan iddianame düzenlendi.

YETKİ BELGESİ ALMADIĞI ANLATILDI

İddianamede, İstanbul 28. İcra Dairesi tarafından, Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı'nın, Haliç Üniversitesi'nin 12.3 milyon liralık borcuna ilişkin bir dosya kapsamında kefil gösterildiği, vakfın bir taşınmazının üzerine haciz konulduğu, bu taşınmazın da icra yoluyla satılmak istendiği, fakat Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile yapılan görüşmede vakfın gayrimenkulünü satmak üzere yetki belgesi almadığının anlaşıldığı anlatıldı.

DOLANDIRICILIK SUÇLAMALARI KAPSAMINDA CEZASI İSTENDİ

Mansur Topçuoğlu ve Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Sübar hakkında 'Kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık' ve 'Kamu kurum ve kuruluşları vb. tüzel kişiliklerin araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık' suçlamaları kapsamında ceza istendi.