Bodrum'da çok şiddetli deprem!

Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarında saat 01:31'de, merkez üssü Gökova Körfezi olan 6.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi

Bodrum'da çok şiddetli deprem!
Habertürk'ün haberine göre Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD)'ın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 01:31'de Muğla yakınlarında 6.3 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi.

Kandilli 6.8,  ABD Jeolojik Araştırmaları 6.7 olarak açıkladı. Depremin merkez üssü Gökova Körfezi olduğu belirtildi. Depremin 6 ile 10 km arasında derinlikte olduğu tespit edildi. Deprem Bodrum ve Datça'da çok şiddetli hissedildi. Meydana gelen şiddetli deprem İzmir'de de hissedildi. Gece saatlerinde deprem olduğunu fark eden İzmirli vatandaşlar sokağa çıktı.

Muğla Valisi Esengül Civelek, Ege Denizi'nin Muğla açıklarında 6,3 büyüklüğünde meydana gelen depreme ilişkin ilk belirlemelere göre can ve mal kaybının olmadığını bildirdi. Jandarma ve AFAD, hasar tespiti ve tedbir amacıyla bölgede keşif yapıyor.

Bazı bölgelerde deniz seviyesinin yükseldiği iddiaları halk arasında paniğe neden oldu. Öte yandan, Bodrum Kaymakamlığı tarafından vatandaşların binalara girmemesi yönünde uyarılar yapıldı.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon yaptığı açıklamada, "Gerçekten Bodrum ilk defa böyle şiddetli bir depreme maruz kaldı. Allaha çok şükür şuana kadar bize herhangi bir kötü haber yansımadı, inşallah da yansımaz. Elektrik direğinin devrilmesinden dolayı elektrikler kesik. Bir de yollarda çökme ve toprak kaymaları var. Bunun dışında herhangi bir ev yıkılması, herhangi bir can kaybı ile ilgili bir bilgi gelmedi. Bu tabi bizi biraz mutlu etti ama çok korktuk!" dedi.

Meydana gelen deprem sonrası Muğla halkı sokağa döküldü.  Bodrum Devlet Hastanesi ise tedbir amaçlı tahliye edildi.

Ege bölgesinin tamamında hissedilen ve merkez üssü Gökova Körfezi olan 6,3'lük depremin ardından artçı sarsıntılar sık sık devam ediyor.  İlk depremin ardından şiddeti 2,7 ile 4,8 arasında değişin 52 artı deprem yaşandı. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesin Deprem araştırmaları Enstitüsünün verilerine göre gece saat 01.31'den itibaren başlayan artı depremler nedeniyle özellikle kıyı kesimlerdeki Marmaris, Bodrum, Datça gibi ilçelerde vatandaşlar evlerine girme konusunda tereddüt yaşadıkları görüldü.

DEPREM YUNANİSTANI DA VURDU

Ege Denizi'nin Gökova Körfezi'nde meydana gelen 6,3 büyüklüğündeki depremde Yunanistan'ın Kos Adası'nda iki kişi hayatını kaybetti.

Yunan devlet haber ajansı ANA-MPA'ya göre, adanın belediye başkanı Yorgos Kiriçis depremde iki kişinin hayatını kaybettiğini, çok sayıda kişinin ise yaralandığını bildirdi.

Yunan basınına göre, büyük hasarın yaşandığı depremde, adadaki Osmanlı dönemi eserlerinden Defterdar Camisi'nin de minaresi yıkıldı.