Boğanın intikamı acı oldu!..

Fransa’da her yıl Aire Sur LAdour Arenası’nda düzenlenen boğa güreşi festivalinde 36 yaşındaki İspanyol matador Ivan Fandino, aldığı boynuz darbesiyle hayatını kaybetti.

Boğanın intikamı acı oldu!..
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre İspanyol matador Ivan Fandino boynuz darbesiyle hayatını kaybetti. Aire Sur LAdour Arenası’nda düzenlenen boğa güreşi festivalinde yaralanan 36 yaşındaki matador hastaneye giderken kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi. Matadorun basın sözcüsü yaptığı açıklamada, Fandino’nun vücudunun sağ tarafından 15 cm derinliğinde boynuz darbesi aldığı ve akciğer gibi hayati organları yara aldığı için kurtarılamadığını belirtti.

KRALİYET'TEN BAŞSAĞLIĞI

Fandino, 2005 yılından bu yana profesyonel olarak dünyanın birçok arenasındaki boğa güreşlerine katılıyordu. Ölümünden dolayı İspanya Kraliyet Ailesi, İspanya hükümeti ve çok sayıda matador başsağlığı mesajları yayımladı. İspanyol matador Victor Barrio da geçen yıl aldığı boynuz darbesiyle yaşamını yitirmişti. 20. yüzyıldan bu yana boynuz darbeleriyle hayatını kaybeden matadorların sayısı Fandino ile 36’ya yükseldi.