BOĞAZ'DA KORKUTAN GEMİ KAZASI!..

Burgaz'dan Derince'ye giden Ella J adlı kereste yüklü Ro-Ro gemisi dümen arızası nedeniyle Yeniköy açıklarında Sait Halim Paşa Yalısı önünde karaya oturdu.

BOĞAZ'DA KORKUTAN GEMİ KAZASI!..

Yeniköy açıklarında karaya oturan kereste yüklü Ro-Ro gemisinin kurtarılması için 2 römorkör ile 2 kurtarma botu bölgeye sevk edildi.

Bulgaristan'dan İzmit Körfezi'ne giden kereste yüklü “Saint Vincent” bayraklı “Ella J” adlı 150 metre uzunluğunda, 10 bin 782 grostonluk Ro-Ro gemisinin kurtarılması için Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma Genel Müdürlüğünce çalışma başlatıldı.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Salih Orakçı, yaptığı açıklamada, Ro-Ro gemisinin dümen arızası nedeniyle karaya oturduğunun tahmin edildiğini belirtti. Orakçı, Yeniköy Feneri yakınlarında karaya oturan geminin kurtarılması için 2 römorkör ile 2 kurtarma botunun bölgeye sevk edildiğini, bir römorkörün daha yola çıktığını ifade ederek, şunları söyledi:

“Olay kontrol altında. Geminin 20 personeli var. Şu an hepsi gemide. Boğazdaki gemi trafiği normal şekilde devam ediyor. Riskin durumuna göre, boğaz geçişi durdurulabilir. Kurtarma çalışmasının ardından, gemideki arızanın nedeni tam olarak belirlenecek.”

OYA BAŞAR: "KAZAYI PENCEREDEN İZLEDİM"

Kazada tehlike atlatan yalılardan birinin sanatçı Oya Başar'ın kiracı olarak oturduğu "Burhanettin Efendi Yalısı" olduğu öğrenildi. Başar, yaşadığı dehşeti hurriyet.com.tr'ye anlattı. Kaza sırasında yalıda bulunan sanatçı, "Geminin çarpışını pencereden izledim" dedi.

Çok büyük bir heyecan yaşadığını belirten Başar, " Evde otururken geminin birden bize doğru yaklaşmaya başladığını gördüm. Evin penceresinden korku içinde izlemek zorunda kaldık. Çok kötü bir duyguydu. Gemi büyük bir gürültüyle iskeleye çarptı. Allaha şükür daha fazla ilerlemedi. Çok büyük bir tehlike atlattık" dedi.

Oya Başar, “Korktunuz mu?” şeklindeki soru üzerine, “Tabii ki korktuk, korkmamaya olanak var mı? Kocaman bir gemi evimizin içine giriyor yani. Çok enteresan bir şey gerçekten. Biz bunları çok oynadık da gerçek olacağını tahmin etmiyorduk ama gerçek. Demek ki çok doğru şeyleri oynamışız” diye konuştu.

Oya Başar, evde panik yaşanıp yaşanmadığına ilişkin soruya karşılık“Tabii ki panik yaşandı. Kızım üst kattaydı. Ona bir şey olmasın diye avaz avaz bağırarak, çocuğumu alıp dışarı çıktım” cevabını verdi.

Hürriyet Gazetesi