'Bölgenin istikrarı bize bağlı'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dost ve kardeş ülkelerin başında halkına zulmeden değil hizmet eden yöneticilerin bulunmasını istediklerini söyledi. Bölgenin istikrarına dikkati çeken Erdoğan, “Dünyanın huzuru, bölgemizin istikrarına, bölgemizin istikrarı da bizlerin göstereceği kararlı tutuma bağlıdır” dedi

'Bölgenin istikrarı bize bağlı'
Yeni Şafak'tan İbrahim Acar'ın haberine göre Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kuveyt’te uçaktan inişinde Kuveyt Emiri el Sabah tarafından karşılandı.

Heyetlerin takdiminin ardından iki Kuveytli çocuk, Erdoğan ve Kuveyt Emiri el Sabah’a çiçek sundu.

Karşılama töreninin ardından Erdoğan ve Kuveyt Emiri, havalimanında bir süre baş başa görüştü. Erdoğan ve el Sabah daha sonra Kuveyt Uluslararası Havalimanı’nın yeni terminal binasının temel atma törenine katıldı. Törende bir konuşma yapan Erdoğan, “Bölgemizin istikrar abidesi Kuveyt’te olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum” dedi.

ZULMEDEN DEĞİL HİZMET EDEN

Erdoğan, "Sırtını dönerek sadece kendi çıkarlarını düşünen yöneticilerin ülkelerini ne hale soktuklarını Suriye’de gördük. Biz, dost ve kardeş ülkelerin başında halkına zulmeden değil halkına hizmet eden yöneticiler bulunsun istiyoruz. Gönül dünyamızın ayrılmaz bir parçası olarak gördüğümüz ülkelerin, zalimler tarafından yıkılışına değil dirayetli ve adaletli liderler tarafından imarına şahitlik etmek istiyoruz” diye konuştu.

KARARLI TUTUM ALMALIYIZ

Erdoğan, Türkiye olarak Kuveyt başta olmak üzere Körfez ülkeleriyle her alandaki ilişkileri en üst düzeyde tutmanın gayreti içinde olduklarına işaret ederek, şöyle devam etti:

“Dünyanın huzuru, bölgemizin istikrarına, bölgemizin istikrarı da bizlerin göstereceği kararlı tutuma bağlıdır. Türkiye ve Kuveyt olarak bölgemizdeki sorunların çözümü konusunda yapacağımız iş birliği, kalbimizi yaralayan görüntülerin önüne geçilmesini sağlayacak, önemli gelişmelerin kapısını da açacaktır. Kendi sınırlarımızın ötesine taşan sorumluluk duygusuyla göstereceğimiz ortak iradenin, diğer ülkeleri de harekete geçirebileceğine inanıyorum.”

TEMELİ BİRLİKTE ATTILAR


İki ülke milli marşlarının çalınması ve Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kuveyt Emiri el Sabah, havalimanı yeni terminal binasının temelini attı.

'Bölgenin istikrarı bize bağlı'

Diriliş Ertuğrul oyuncuları da törende

Temel atma töreninde, Kuveyt halkı ve Kuveyt Emiri'nin ailesinin çok sevdiği “Diriliş Ertuğrul” dizisinde “Ertuğrul Bey” karakterini canlandıran Engin Altan Düzyatan, “Aliyar Bey” karakterini canlandıran Cem Uçan ve dizinin yapımcısı Mehmet Bozdağ da yer aldı. Törende Kuveytliler dizinin oyuncularından Engin Altan Düzyatan ile fotoğraf çektirmek için kıyasıya yarışa girdi.

Yurt dışındaki en büyük ihale

Yaklaşık 4,5 milyar dolar teklif ile alınan Kuveyt Uluslararası Havalimanı yeni terminal inşaatı işi, Türk müteahhitlik sektörünün yurt dışında tek pakette kazandığı en büyük ihale olma özelliğini taşıyor. Bütçesi tamamen Kuveyt tarafından karşılanan projede ana yüklenici olan Limak İnşaat, havalimanının bitmesinin ardından iki yıl süreyle bakım ve onarım hizmeti verecek. Çatısı güneş panelleri ile kaplanacak olan yeni terminal binası, Leed Gold sertifikası alarak kendi alanında bu sertifikaya sahip en buyuk yapı olmayı hedefliyor. 708 bin metrekarelik inşaat alanına sahip olacak yeni terminal binasının çatısına konulacak 66 bin güneş paneli 16 megavatlık güce sahip olacak.

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, 6 yıllık süre yerine 4 yılda bu projeyi bitirmeyi hedeflediklerini söyledi.