Bolu'daki vahşette baba-oğulun swap izi oyunu!

Bolu’nun Seben İlçesi Çeltikdere Köyü’nde iki aile arasında çıkan tartışmada aynı aileden öldürülen 4 kişinin öldüğü kavgada silahı ateşleyen kişinin Zeki Büyüktopaç olduğu belirtildi.

Bolu'daki vahşette baba-oğulun swap izi oyunu!
İHA'nın haberine göre Seben ilçesi Çeltikdere köyünde amca çocukları oldukları öğrenilen Ayhan ile Zeki Büyüktopaç, yaşadıkları evlerin ortasındaki odunluk nedeniyle aralarında bulunan husumet tekrar alevlenerek kavgaya dönüştü. Kavganın büyümesi üzerine Zeki Büyüktopaç’ın oğlu Onur Büyüktopaç yanındaki tüfekle, kuzeni Ayhan, eşi Emine, oğlu Taşkın ve kardeşi Zekiye Büyüktopaç’a arka arkaya ateş etti.

Mermilerin isabet ettiği Emine, Taşkın, Zekiye ve Ayhan Büyüktopaç olay yerinde yaşamını kaybederken, olay sonrasında çıkan arbedede Ayhan Büyüktopaç’ın babası Mehmet ile yeğeni Soner ve zanlı Onur Büyüktopaç, Mustafa ve Hatice Büyüktopaç yaralandı.

Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırılan yaralılardan mermilerden birisinin isabet ettiği Soner ve darp edilen Mehmet Büyüktopaç’ın sağlık durumlarının ciddiyetini koruyor.

Swap izi oyunu

Olayla ilgili geniş çaplı soruşturmanın sürdürüldüğü, Onur Büyüktopaç ile babası Zeki Büyüktopaç ile birlikte 7 kişinin gözaltında alındı.

İl Jandarma Komutanlığı'nda sorguları süren şüphelilerden Zeki Büyüktopaç ifadesinde silahı kendisinin ateşlediğini itiraf etti. Onur Büyüktopaç'ın babasından silahı alıp elinde swap izi oluşması için havaya ateş açtıktan sonra suçu üstlenmeye çalıştığını itiraf ederek, olayı babasının gerçekleştirdiğini doğruladığı öğrenildi.

Swap izi nedir?

Elde kan ve barut sıçramaları gözükür. Bunun analizinde kurşun, antimon, baryum tespit edilebilir( Swap analizi). Ateşli silah atış artığı bulunur.