Bombacı oğul tutuklandı!

İstanbul Maltepe’de, babası Osman Özdemir Kurdaş ve 2 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan bombalı saldırıyı düzenleyen Alican Kurdaş terörle mücadele ekipleri tarafından yapılan sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Kurdaş tutuklandı.

Bombacı oğul tutuklandı!
Hürriyet'te yer alan habere göre Maltepe İlker Sokak’taki Genel Sistem Dizayn (GSD) isimli şirketin ortağı eski bir maliye bakanının oğlu Osman Özdemir Kurdaş adına bırakılan paket bırakılmıştı. Osman Özdemir Kurdaş 4. kattaki ofisinde paketi açmasıyla büyük bir gürültüyle patlamıştı.

Patlamada, Osman Özdemir Kurdaş'ın sol kolu ve bacakları parçalanırken firmanın diğer ortağı ve CEO’su Şahnur A. ile Sevgi Ö. yaralanmıştı. Alican Kurdaş, gözaltına alındığında saldırıyla bir bağlantısının olmadığını öne sürdü.

Ancak kamera görüntüleri kendisine gösterildi. Bunun üzerine saldırıyı itiraf etmek zorunda kaldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü olayla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, Alican Kurdaş'ın kamera görüntülerinden ve tanık ifadelerinden yola çıkılarak kimlik tespitinin yapıldığı belirtildi. Açıklamada, “Şüpheli şahıs ile yapılan görüşmede; babası ile ilişkilerinin uzun zamandır bozuk olduğu, bu sebepten babasına zarar vermek istediği, bilgisayar mühendisi olmasından dolayı internet ortamından faydalanmak suretiyle dışarıdan temin ettiği kimyasal maddeleri birleştirerek bomba düzeneği yaptığını, bu bomba düzeneğini hediye paketi şeklinde kendisini gizleyerek kurye kılığında, babasının ortağı olduğu ve kendisinin de çalıştığı şirkete babasına verilmek üzere bıraktığını itiraf etmiştir” denildi.

"BİR ÇIĞLIK ATMA EVRESİ..."

Üniversiteyi il dışında okuduktan sonra babasının yanına döndüğünü söylediği öğrenilen Kurdaş’ın, "Bir çığlık atma evresindeydim böyle bir şey yaptım. Pişmanım" dediği kaydedildi. Zanlı, emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edilerek tutuklandı.