Bombacı Vadim'in Beylikdüzü bağlantısı araştırılıyor!

Atatürk Havalimanı kana bulayan üç bombacının uyrukları belirlendi. Kırgız, Dağıstanlı ve Özbek olan bombacıların Fatih’te bir dairede kaldıkları belirlendi.

Bombacı Vadim'in Beylikdüzü bağlantısı araştırılıyor!
Milliyet'te yer alan habere göre İstanbul Atatürk Havalimanı’nda terör örgütü IŞİD tarafından düzenlenen terörist saldırıya ilişkin araştırmalar sürerken, soruşturma makamları üç teröristin bağlantıları üzerinde çalışıyor. Bu kapsamda 18 Haziran’da Beylikdüzü’nde bir eve yapılan operasyon sonucu yakalanarak tutuklanan biri Türk, 2’si Çeçen, 3 kişilik IŞİD hücresinin terörist saldırıyı yapan 3 kişiyle bağlantıları araştırılıyor. MİT’in Atatürk Havalimanı’na yönelik terörist eylem yapılabileceği konusundaki uyarısının 7 Haziran tarihli olduğu, 23 Haziran’da ise Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün koordinesinde ilgili güvenlik birimlerinin katılımıyla aralarında Atatürk Havalimanı’nın da bulunduğu havaalanlarındaki risk ve tehditlerin değerlendirildiği bir toplantı yapıldığı da ortaya çıktı. Devletin alarm durumuna geçtiği sırada yapılan eylemdeki can kaybının güvenlik güçlerinin yerinde müdahaleleriyle teröristlerin hedefinin çok altında kaldığı değerlendiriliyor. Buna karşılık, teröristlerin havalimanına geldiği saatle, çatışmanın başladığı süre arasında geçen 15 dakikada başka türlü müdahalede bulunma ihtimalinin olup olmadığı da araştırılıyor.

İstanbul Beylikdüzü’nde 18 Haziran’da düzenlenen operasyonda DAEŞ üyesi olduğu iddia edilen ve İstanbul’da sansasyonel eylem hazırlığı içerisinde olduğu belirtilen 3 kişi yakalandı. 2’si Çeçen 3 kişinin evinde intihar yelekleri, Glock tabanca ve şarjörü, 17 mermi bulundu. Çok sayıda tüp, uzun namlulu silah mermileri ile şifrelenmiş dokümanlar, dijital malzemeler ve örgütsel materyallerin ele geçirildiği evde kalan Fuat G, Bekhan Alim H. ve Zelimhan A. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Fuat G’nin örgütün Türkiye sorumlularından olduğu iddia edildi.

Çeçenistan uyruklu 2 kişinin ise eylemi gerçekleştirmek için Suriye’den İstanbul’a Kaçak biçimde geldiği anlaşıldı. Atatürk Havalimanı’ndaki kanlı saldırının ardından, kısa süre önce yakalanan bu hücreyle, eylemi yapan 3 teröristin bağlantıları araştırılmaya başlandı. Grupların bağlantılı olabileceği şüphesi üzerinde duruluyor. Havalimanı eylemini yapan 3 teröristin yakalananlar gibi Rakka bağlantılı olabileceği, Menbic ve El Bab’daki örgütün operasyon merkezlerinden talimat almış olabilecekleri değerlendiriliyor.

Güvenlik toplantısı

MİT’in Atatürk Havalimanı’na yönelik terörist eylem yapılabileceği konusundaki uyarısının 7 Haziran tarihli olduğu da ortaya çıktı. Söz konusu uyarı yazısının DEAŞ ve terörist eylem başlığıyla Genelkurmay, Dışişleri ve İçişleri bakanlıkları, emniyet ve jandarmaya gönderildiği belirtildi.

Yazıda, IŞİD’in Atatürk Havalimanı’nın iç hatlar bölümünde eylem yapabileceği uyarısında bulunulduğu anlaşıldı. Bu yazının ardından havalimanındaki önlemlerin artırıldığı belirtildi. 23 Haziran’da ise Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün koordinesinde ilgili tüm güvenlik birimlerinin katılımıyla aralarında Atatürk Havalimanı’nın da bulunduğu havaalanlarındaki risk ve tehditlerin değerlendirildiği bir toplantı yapıldığı da ortaya çıktı. Devletin alarm durumuna geçtiği sırada yapılan eylemdeki can kaybının güvenlik güçlerinin yerinde müdahaleleriyle teröristlerin hedefinin çok altında kaldığı değerlendiriliyor. Buna karşılık, teröristlerin havalimanına geldiği saatle, çatışmanın başladığı süre arasında geçen 15 dakikada başka türlü müdahalede bulunma ihtimalinin olup olmadığı da araştırılıyor.