BOMBALAR PATLIYOR!..

Sözcü yazarı Emin Çölaşan, Meclis'te görüşülmesine başlanacak bir kanun tasarısından bahsederken Mehmet Ali Birand hakkında şok bir iddia ortaya attı.

BOMBALAR PATLIYOR!..

Yandı Gülüm Mehmet Ali Birand

Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri hakkındaki kanun için yeni bir tasarı hazırlandı. Yakında Meclis’te görüşülmesine başlanacak. Bu tasarının var olan 34. maddesine bir fıkra eklenmesi öngörülüyor:

"Haber ve spor bölümlerinde çalışanlar...Yüz kızartıcı suçlardan hüküm giyen kişiler haber bülteni, haber programı ve güncel programları sunamazlar."

Eyvah ki eyvah! Tarzan zor durumda! Bu madde kabul edilirse bizim Mehmet Ali Birand bitti demektir. Çünkü bu arkadaş geçmişte devleti dolandırmış, düzmece belgelerle, yalan beyan ve sahte faturalarla TRT’den çok büyük paralar tırtıklamıştı. Hakkında dava açılmış, Ankara’da yargılanmış ve 11 ay 20 gün hapis cezası almıştı. Bu hüküm Yargıtay tarafından onanıp kesinleşmişti. İkinci dolandırıcılık dosyasından ise zamanaşımı nedeniyle yırtmıştı. Yani Mehmet Ali, yüz kızartıcı suçtan hüküm giymiş biridir...Ve bu madde kabul edildiği takdirde ekrandaki işi bitecektir.

Duyarsız medya ve umursamaz medya patronları sayesinde, ismi sabıka defterinde kayıtlı olarak bugüne kadar geldi. Şimdi yandı gülüm keten helva! Sonrasını kendi düşünsün.

Emin Çölaşan/SÖZCÜ GAZETESİ