Bora Duran: "Şarkılarım doğuştan hüzünlü"

Bora Duran, Gülben Ergen ile yıla damgasını vuran ‘Kalbimi Koydum’ düetinden sonra ‘Unut Bakalım’ isimli yepyeni bir şarkıyla sevenlerinin karşısına çıktı. Bora Duran, sözü ve müziği kendisine ait şarkısına sımsıcak bir video klip çekti.

Bora Duran: "Şarkılarım doğuştan hüzünlü"
Bora Duran'ın Akşam'da yayınlanan röportajı...

- Sizi hep slow parçalarınızla tanıyoruz. Ama bu yaz hareketli bir yaz parçasıyla müzik listelerine giriş yaptınız. Bunun bir nedeni var mı?


Aslında ‘Unut Bakalım’, hüzünlü bir aşk şarkısı. Alt yapısı ve bazı bölümlerdeki ritmik yapı, darbuka ve ney ile beslenince kıpır kıpır bir aranje oldu. ‘Müebbet’ şarkısında da bu hareketlilik var ve iki albümde de başka hareketli şarkılar var. Klip biraz şarkıya neşe ve hareket kattı. Ters köşe oldu.

- ‘Unut Bakalım’ şarkısının kısa sürede beğenilmesinin sırrı nedir?

Bence güzel bir şarkı oldu. Samimi, içten ve dürüst bir şarkı. Bodrum ve Gümüşlük benim için çok özel ve önemli yerler. Şarkının içinde geçiyor olması beni çok heyecanlandırdı. Ve hiç aklımda yokken bir anda çıktı. Yani oturayım da özellikle oraya uygun bir şarkı yazayım kafasında değildim. Bir hikayeyi anlatıp rahatlama derdindeyken çıkıverdi öylece.

BUNALIMDAYKEN ORTAYA ÇIKTI

- Genelde kliplerinizde duygu ön plandayken yeni şarkıda rengarenk bir Bora Duran var.

Nihat Odabaşı bu klibi bu şekilde çekmek için beni çok zor ikna etti. Benim kafamda tam olarak Gümüşlük’de çekme fikri varken o bunun bir klişe olduğu konusunda ısrar edip, hatta bu fikirle dalga geçti. Başta bayağı zorlandık. Birbirimizi ikna etmeye çalıştık ama sonuçta o kazandı. Ben de Nihat Odabaşı’na teslim olmayacağım da kime teslim olacağım diyerek kontrolü ona bıraktım.

- Tek şarkı mı yoksa albüm mü daha çok sizi mutlu ediyor? Yazıp da birine vermeye kıyamadığınız şarkılar mı albümleri oluşturuyor?

‘İnsan’ çalışması 2’inci albümüm oluyor. “Gül Senin Tenin” , “Sen de Gidersen” gibi çok beğenilen ve dinlenen şarkılardan sonra, ne yapabilirim şimdi diye düşünürken ve bunalımdayken, arka arkaya çıkan şarkılarla oluşan albüm, benim için yeni bir başlangıç oldu. Kıyamamaktan öte albümün geneline çok özendiğim ve bir bütünlük yakalamak için çok uğraştığım bir çalışma oldu.

ROMANTİK BİR ADAMIM

- Gülben Ergen ile yaptığınız Kalbimi Koydum düeti geçen sene çok beğenildi. Tekrar bir düet projeniz var mı?

Bu kış Ümit Besen’ in yeni çıkan ‘Başka’ albümünün müzik direktörlüğünü Harem Sound ekibi ve ben üstlendik. ‘Başka’ albümüyle bambaşka bir macera yaşadık. Ve Ümit ağabey gibi büyük bir yorumcuyla beraber “Nikâh Masası” şarkısını seslendirdik. Yeni bir düetim daha oldu hali hazırda. Düet yapmak çok enerjik ve heyecanlı bir çalışma bence. Uygun şarkı ve projeler olduğu sürece neden olmasın.

- Bu duygusal sözleri yazan adam gerçekten romantik midir?

Son derece romantik bir adamım bana göre ama yine de bu soruyu sevgilime sormakta fayda var (gülüyor).

- Bir tarafınızda da eğlenceli ve muzip bir taraf var. O taraf müziğe yansıyor mu?

Yansıyor mu pek emin değilim. Ben şimdiye kadar birkaç neşeli eğlenceli şarkı yazmışımdır. Onları da henüz söylemedim. Şarkıların ritimleri, aranjeleri enerjik ve hareketli olsa da sözlerden, melodilerden kaybediyoruz hep. Doğuştan hüzünlü benim şarkılar, hayattan.

ÖZGÜRLÜĞÜME DÜŞKÜNÜM

- Şarkılarınızı tanıyorduk, sizi tanımaya başladık… Bu süreç sizin hayatınızı nasıl etkiledi?


Daha çok fotoğraf çektiriyorum ve yeni insanlar tanıyorum. Daha çok konser yapmak istiyorum ama şartlar, imkanlar şu ara müziğe çok uygun olamıyor.

- Müzik dışında sizinle ilgili bilmediğimiz bir şeyi sorsak ne dersiniz?

Özgürlüğüne çok düşkün, yaşamayı seven bir insanım. Hâlâ çocuk gibi hissediyorum kendimi ve hiç büyümek istemiyorum. Sokaklarda bisikletimle gezmeyi çok seviyorum. Ve denizle iç içe olmaktan çok mutlu oluyorum. Kitap okumak, yazmak benim için büyük bir terapi… 
Konular Röportaj