’Boralar’ timi kaçan PKK’lıların peşinde

Ordu’nun Mesudiye İlçesi’nde 9 gün önce otomatik silah ve el bombası ile saldırarak 3 askeri şehit edip, 2 askeri yaraladıktan sonra kaçan 5 kişilik PKK’lı grubun yakalanması için Tokat Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığında görev yapan ’Boralar’ timinin, bölgede operasyonları sürüyor.

’Boralar’ timi kaçan PKK’lıların peşinde
Hürriyet'te yer alan habere göre Ordu’nun Mesudiye İlçesi’ne bağlı Topçam Mahallesi bölgesinde güvenlik güçleri bir grup PKK’lı teröristin geçiş yapabileceği istihbaratı üzerine 9 gün önce pazar sabahı bölgede operasyon başlattı. Topçam Kertil bölgesinde yoğunlaşan operasyonda ormanlık alanda kıstırılan, 5 kişi oldukları tahmin edilen PKK’lı teröristler, pusu kurarak el bombası ve otomatik silahlarla yakın mesafeden saldırıda bulundu. 3 askerin şehit olduğu, 2 askerin yaralandığı çatışmanın ardından bölgede başlatılan geniş çaplı operasyon sürerken, teröristlerin başka bölgelere kaçma ihtimali üzerine Ordu’ya sınır olan Tokat’ta da asker teyakkuza geçti.

’BORALAR’ OPERASYONLARINI SÜRDÜRÜYOR

Bu kapsamda Tokat Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığına bağlı subay, astsubay, uzman jandarma çavuş ve uzman onbaşılardan oluşan ’Boralar’ timi, Tokat-Ordu kırsalında operasyon başlattı.

Türkiye genelinde pek çok terör operasyonunda başarıyla görev alan ’Boralar’ timi, PKK’lı teröristleri etkisiz hale getirmek için bölgede operasyonlarını sürdürüyor. ’Boralar’ timinin, 2009 yılında PKK saldırısında 7 askerin şehit düştüğü Reşadiye ve Başçiftlik ilçesi Ordu sınırı kırsalında arama tarama faaliyetlerini yoğunlaştırdığı öğrenildi.