'Bornovalı Nuri' hayata veda etti...

Bir dönem eğlence hayatının kalbinin attığı İzmir Fuarı'ndaki gazino patronlarından biri olan Nuri Yalçuk 86 yaşında hayata veda etti.

'Bornovalı Nuri' hayata veda etti...
Yeni Asır'dan Kahraman Durak'ın haberine göre bir dönem Türkiye'nin eğlence hayatının nabzını tutan İzmir Fuarı'nda, gazinoların beş kralından birisi olarak bilinen ve 'Bornovalı Nuri' lakabıyla tanınan Nuri Yalçuk (86) hayata veda etti. 1950 yılından sonra Türkiye'nin eğlence hayatının adeta referansı haline gelen İzmir Fuarı'ndaki gazinoların ünlü işletmecileri Fahrettin Aslan, Hasan Ekici, Osman Kavran ve Atalay Noyaner'in ardından, yaşayan son gazino kralı Nuri Yalçuk da İzmir'deki evinde hayatını kaybetti.

'Bornovalı Nuri' hayata veda etti...

Noyaner ile tatlı sert rekabet

Bir süredir yaşlılığa bağlı rahatsızlığı olan Nuri Yalçuk, Zühre Yalçuk ile evli ve iki çocuk babasıydı. Yalçuk, bugün Alsancak Hocazade Camii'nde ikindi namazının ardından kılınacak cenaze namazı sonrasında Bornova Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Fahrettin Aslan, Hasan Ekici, Osman Kavran, Atalay Noyaner ve Nuri Yalçuk arasındaki tatlı sert rekabet, o yıllarda en az sanatçılar kadar eğlence hayatının da gündemini oluşturuyordu. Dönemin ünlü gazino patronu Nuri Yalçuk, o dönemde Lunapark Gazinosu, Dalyan Gazinosu, Golf Restoran ve Şifne'de hizmet veren Kıyı Balık Restoran'ı hayata geçirmişti.