Böyle bir insafsızlık görülmedi!

Necip Şükrü K. hakkında, özel bakımevinde kalan engelli Osman Ünlütaş’ın evini hile ile satarak 100 bin lira haksız kazanç sağlamaktan dava açıldı.

Böyle bir insafsızlık görülmedi!
Sabah'tan Nazif Karaman'ın haberine göre İstanbul Şişli'de yalnız yaşayan Osman Ünlütaş 2013'te Alo 83 "Aile, Kadın, Çocuk, Yaşlı ve Engelli Sosyal Destek Hattı"nı arayıp intihar etme eğiliminde olduğunu söyleyerek yardım talebinde bulundu.

Bunun üzerine Ünlütaş'ın evine giden psikolog eşliğindeki ekipler, emekli maaşı ve evinin bulunduğunu öğrenince Ünlütaş'ı İstanbul Arnavutköy'deki özel bir bakımevine yatırma kararı aldı. Bakımevinde Ünlütaş ile ilgilenmesi için Necip Şükrü K. görevlendirildi.

Ünlütaş'ın Şişli'de evi olduğunu öğrenen Şükrü K. yaşlı adama iddiaya göre evinin satışı ile ilgili hileyle bazı evraklar imzalattı. Ardından evi kardeşi Ayhan K.'nın üzerine geçiren Necip Şükrü K. satıştan 100 bin TL kazandı. Bu durumun öğrenilmesi üzerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Denetçiliği tarafından savunması alınan Necip Şükrü K. suçlamaları reddederek şahsın 800 TL emekli maaşı bulunduğunu, ömür boyu bakım için bakımevinin bin 250 TL istediğini ve bunun üzerine Ünlütaş ile anlaşarak evi sattığını ileri sürüp, paranın her ay 800 TL'nin üzerini tamamlamak için kullanıldığını iddia etti. Ünlütaş ise ifadesinde söz konusu belgelirin içeriğini bilmediğini söyledi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Necip Şükrü K. hakkında "Kişinin içinde bulunduğu tehlikeli durum veya zor şartlardan yararlanmak suretiyle dolandırmak" suçundan dava açtı.