Böyle dolandırıcılık görülmedi!..

Eski Rektör Fazıl Tekin adına sahte fotoğrafla noterden vekâletname alan bir kişi Kayseri'deki bir bankadan 1 milyon TL çekmeye çalışırken suçüstü yakalandı..

Böyle dolandırıcılık görülmedi!..

Kayseri'de bir bankadan sahte vekaletname ile Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eski Rektörü Fazıl Tekin'in hesabından 1 milyon 200 bin lira çekmek isteyen kişi suçüstü yakalandı.

Ankara 10. Noterliğinden eski rektör Fazıl Tekin adına vekalet alan ve rektörün fotoğrafını da bu vekaletnamenin üzerine yapıştırdığı ortaya çıkan D.G takma adlı M.A.Ö, bir bankaya girerek vekaletle bir hesaptan para çekeceğini söyledi. Şüpheli hareketlerinden dolayı polisin takibe aldığı M.A.Ö., 1 milyon 200 bin lira çekeceğini söylemesi banka görevlilerinin de dikkatini çekti.

M.A.Ö'nün çekmek istediği paranın meblağını öğrenen polis, şüpheliyi banka gişesi önünde gözaltına aldı.

NOTERDEN VAKÂLETNAME

Şüphelinin Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan sorgulamasında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi eski Rektörü Fazıl Tekin'den habersiz noterden vekâletname aldığı ve bu vekâletnameye rektörün fotoğrafını yapıştırarak banka hesaplarını boşaltacağı ortaya çıktı. 1 milyon 200 bin lirayı çekmek üzereyken suçüstü yakalanan M.A.Ö., sorgusunun ardından sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı.

ALİ ALTUNDAŞ / SABAH İNTERNET SİTESİ