Boynunuz yaşınızı ele vermesin!

Dekolte bölgesi ve eller, yaşlılık izlerinin en çabuk belli olduğu bölgelerden. Yüzden çok daha kolay kırışan boyun bölgesi oldukça hassastır.

Boynunuz yaşınızı ele vermesin!
Akşam'dan Yasemin Miras'ın yazısı...

Cildin kırışması hücrelerin eskisi kadar aktif olmaması nedeniyle cilt esnekliğini kaybeder ve kırışıklıklar başlar. Bir başka sebebi de sürekli hareket eden bölgelerin, mimiklerin olduğu yerler cildin diğer bölgelerine oranla daha çabuk kırışır. Özellikle alın, boyun, göz kenarları ve ağız kenarları en erken kırışan bölgeler olarak yerini almaktadır.

BOYUN MASKESİ

- 1 çorba kaşığı bal

- 1 çorba kaşığı gliserin


Yapılışı: Gece yatmadan önce bu maskeyi boynunuza sürün ve yıkamayın. İsterseniz boynunuza bir havlu sarıp yatabilirsiniz. Sabah uyandığınızda boynunuzu soğuk suyla yıkayın.

8 BARDAK SU İÇİN

Yeterli miktarda su içmek cildin esnekliğini koruyabilmek ve yeni cilt hücrelerinin üretilebilmesi için hayati önem taşımaktadır. Bunu sağlamak için günde 8 bardak su için, vücuttaki suyu azaltan kahve ve kafeinli içeceklerden uzak durun.

KREM KULLANIN

Güneşin zararlı ışınlarının cildi kurutarak kırışıklık oluşumunu hızlandırdığını biliyoruz. Yaz, kış yüksek koruma faktörlü krem kullanmayı ihmal etmeyin. Koruyucu ve nemlendirici kremleri sadece yüzünüze değil boynunuza da kullanın.

YÜZ VE BOYUN MASKESİ YAPILIŞI

Yüzde önemsenmeyen küçük kırışıklar ve sarkmalar bir kaç sene sonra büyük sarkmalara ve kırışıklara sebep olabilir. Bu yüzden yaptığınız cilt bakımı önemlidir. Bugün vereceğimiz maske yüz ve boyun kısımlarında oluşan küçük kırışıkları ve sarkmaları yok etmede ve sıkıştırmada etkili bir maskedir.

- 1 yumurta akı

- 1 Kaşık süt tozu

- 1/2 kaşık bal


Yapılışı: Tüm malzemeyi bir fincanda karıştırın. Kalın bir tabaka halinde yüz ve boyuna sürün. Maskeyi önce sıcak suyla kaldırın. Sonra soğuk suyla yıkayın ve göz losyonu sürün. Küçük kırışıklıkları, çöküntüleri giderdiğini göreceksiniz.

EGZERSİZ

Düzenli boyun egzersizi yapmak sadece kırışıklıkları geçirmek için değil boyun sarkmasını önlemek için de önemlidir.

BESLENME

Yaşlanmanın cilt üzerindeki etkilerini geciktirebilmek için işlenmiş hazır gıdalar yerine sebze ve meyve tüketin.

Yasemin MİRAS / AKŞAM
Konular Kadın / Bakım