Bu derbi bir başka!

Fenerbahçe’nin efsanevi yabancıları takımlarına destek vermek için İstanbul’a geldi. Lejyonerlerin ortak özelliği Kadıköy’de yenilgi görmemeleri.

Bu derbi bir başka!
Türkiye Gazetesi'nden M. Emin Uluç'un haberine göre Kadıköy’deki derbi geleneğini sürdürmekte kararlı olan Fenerbahçe’de herkes zafer için kenetlenmiş durumda. Futbolcusundan teknik heyetine, taraftarından yönetimine bütün unsurlar Galatasaray karşısındaki yenilmezlik serisini geliştirmeye odaklanmışken, sarı-lacivertlilerin eski yıldızları da bu sürece destek vermek için İstanbul’a akın etti.

Fenerbahçe’nin efsanevi kaptanı Alex de Souza’nın çağrısına kulak veren sambacılar Luciano ve Aurelio ile Ganalı Appiah dev maçı Saracoğlu’ndan izlemek için Türkiye’ye geldi. Lejyonerleri eski takım arkadaşları da yalnız bırakmadı. Alex, Aurelio, Fabiano ve Appiah, İstanbul’da anılarını tazelerken Tuncay Şanlı ve Semih Şentürk kendilerine eşlik etti.

Hiç yenilmediler

Fenerbahçe formasını 2004-2013 yıllarında giyen Alex de Souza, Kadıköy’de Galatasaray’a karşı çıktığı 8 maçta 5 galibiyet, 3 beraberlik görürken, sarı-kırmızılılara 7 gol attı. Marco olan adını Mehmet olarak değiştirip ay-yıldızlı formayı 37 defa giyen Aurelio ise 2003-08 döneminde Fenerbahçe’yle Kadıköy’de çıktığı Galatasaray derbilerinde 7 maçta, 6 galibiyet, 1 beraberlik gördü. 2003-2006’da görev yapan Luciano, 2 gol attığı Galatasaray’a karşı Kadıköy’deki 3 lig maçından da zaferle ayrıldı. Appiah ise 2005-08 yılları arasında Galatasaray’a 2 gol atarken Kadıköy’deki 3 derbide sevinen tarafta oldu.

HASAN ALİ MÜJDESİ

Fenerbahçe, derbi hazırlıklarını dün yaptığı idmanla sürdürdü. Sarı-lacivertliler, gruplara ayrılarak top kapma, pas ve dar alanda çift kale maç yaptı. Kasığında ağrı olan Hasan Ali idmanda yer almadı. Tecrübeli oyuncunun tedbir amaçlı dinlendirildiği belirtilirken, bugünkü idmana çıkacağı ve derbide forma giyeceği öğrenildi.

Elif Elmas çılgınlığı

Fenerbahçe’nin genç Makedon’u Elif Elmas için teklif yağıyor. Fiorentina, 15 milyon avroyu gözden çıkardığı Elif için Galatasaray derbisine scout yollayacak. Ancak Zenit ve Tottenham’dan görevliler de Elif’i izleyecek. Tottenham’ın Elif için 20 milyon avroluk teklife hazırlandığı belirtiliyor.

Harun pes etmiyor

Galatasaray derbisinde sahaya süreceği 11’i büyük ölçüde belirleyen teknik direktör Ersun Yanal, 1 numara konusunda kararsız kalmış durumda. 17 yıldır Kadıköy’de Galatasaray yenilgisi görmeyen Volkan kaleye yakın görünüyor ancak Harun da idmanlardaki hırsıyla eldivenleri istiyor.
Konular Spor Haberleri